Fidesz-frakció: Az ellenzék öncélú politikai akciókhoz akarja felhasználni a devizahiteleseket

Fotó: MTI
„Napokon belül összegyűlhet a szükséges aláírás ahhoz, hogy az Országgyűlés foglalkozzon az ápolási díj és a devizahitel-károsultak ügyével”

A Fidesz-frakció szerint az ellenzék öncélú politikai akciókhoz akarja felhasználni a devizahiteleseket, amikor viszont az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja a keddi közleményében Csárdi Antal (LMP) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) közös sajtótájékoztatójára reagált, miszerint napokon belül összegyűlhet a szükséges számú képviselői aláírás ahhoz, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésen foglalkozzon az ápolási díj és a devizahitel-károsultak ügyével.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a Jobbik és az LMP politikusai a szocialistákkal együtt még a forintosítást sem szavazták meg. Köztük Vona Gábor és Sneider Tamás, a Jobbik volt és jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője és Szél Bernadett, az LMP elnöke sem támogatta az intézkedést.

Az ápolási díjjal kapcsolatban azt írták, a kormány már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy több szakmai és civilszervezet, érdekképviselet és a szociális ágazati egyeztető fórum bevonásával széleskörű párbeszédet indított az ápolási díj emeléséről, amelyről ősszel születhet kormánydöntés.

(MH, MTI, magyarhirlap.hu)