Fidesz: Az EP bevándorláspárti többsége újabb migrációt támogató tervet fogadott el

Erőlködik, de nagyon, az európai szocialisták európai parlamenti listavezetője, a holland Frans Timmermans. - Természetesen a döntés az európai választópolgárok kezében lesz 2019. május 26-án. - A kép forrása: gondola.hu

Az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el – mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője szerdán, Budapesten. A politikus elmondta, az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

Halász János, a Fidesz frakciószóvivője. – A kép forrása: dehir.hu

A program fedőneve: Jogok és értékek – fogalmazott Halász János, aki emlékeztetett arra: a javaslat előkészítését már januárban megkezdték, szerdán megerősítették, és most rendelettervezet formájában tárgyalják. Halász János kitért arra, hogy a szerdai voksoláson a Fidesz-KDNP képviselői nemmel szavaztak, de a magyar baloldal EP-képviselői nem utasították el a javaslatot.

Az EP eközben közölte, hogy a strasbourgi plenáris ülésén rövid távú uniós tartózkodásra jogosító vízumok kérelmezésénekés kiadásának egyszerűsítését lehetővé tevő jogszabályt fogadott el, amely várhatóan a nem uniós országokat arra ösztönözi majd, hogy a migrációt érintően jobban működjenek együtt az Európai Unióval. (Forrás: MTI)