Fidesz: A balliberális kormányokkal ellentétben ma rend és biztonság van hazánkban. A rendvédelmi szervek anyagi biztonságának megerősítése napirenden kell maradjon.

Forrás MTI, Mtti Fotószerkesztőség, Mohai Balázs

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa – jelentette ki a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője kedden sajtótájékoztatón. Halász János hangsúlyozta: ennek a biztonságnak a záloga az, hogy a rendvédelmi szervek kitűnően végzik munkájukat; nőtt az erkölcsi és anyagi elismertségük, minden segítséget megkapnak a kormánytól. A balliberális kormányokkal ellentétben ma rend és biztonság van hazánkban – húzta alá a szóvivő, hozzátéve, „Gyurcsányék idején” leépítették a rendvédelmi szerveket, több ezer rendőr hiányzott az országból, mivel sem erkölcsi, sem anyagi megbecsülést nem kaptak az érintettek. Halász János köszönetet mondott a rendőröknek a „Soros-szervezetek” és az ellenzék által szervezett tüntetéseken tanúsított türelmükért, valamint azért, hogy a tömeges bevándorlás kezdete óta védik határainkat és szavatolják az ország biztonságát. MTI

BM: újabb 5 százalékkal emelkedett a hivatásos állományú rendőrök bére

Január 1-től átlagosan további 5 százalékkal emelkedett az arra jogosult hivatásos állományú rendőrök illetménye a 2015-ben indított rendvédelmi béremelés ötödik ütemének megfelelően – nyilatkozta az MTInek szerdán Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Emlékeztetett: ezzel 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök illetménye.  MTI

Tájékozódtunk rendőr ismerőseinknél, hogy őket és kollégáit milyen módon érinti az 5%-os béremelés. A válasz meglepő volt, tudniillik az, hogy nem tudja. A hír alapján nem tudja, hogy kit érint és milyen mértékben. Nemcsak az ad kétszer, aki gyorsan ad, de az is aki megmondja, hogy mit és kinek.

A Polgári Kisgazdák napirenden kívánják tartani a most következő évben a rendvédelmi szerveknél fegyveres szolgálat teljesítésére is kötelezett dolgozók számára a nyugdíjba vonulás határ-idejének rövidítését. Nehezen elfogadható és nem méltányos, hogy az egyre nagyobb kihívásoknak eleget tenni köteles rendvédelmi dolgozók nyugdíj időszaka a békés polgári foglalkozásokkal egyidőben kezdődjön. A rendvédelmi szervek kötelékében dolgozók olyan fegyelemre kötelezettek, parancsok végrehajtására, amelyek a polgári világban ismeretlenek. A rendőr nem mérlegeli az utasítást, hanem azt – amennyiben a törvényeknek megfelel – akár testi épsége kockáztatásával is, végrehajtja. A méltányos felülvizsgálás, a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségének mérlegelése egyre inkább szükséges. (kpe)