Fiatal gazdák figyelem! Június végéig lehet benyújtani a kifizetési kérelmet

Fotó: 123rf

A 2014. május 1. és május 15. között pályázó fiatal gazdák a fennmaradó 10 százalékos támogatási összegre kifizetési kérelmet nyújthatnak be.

A kifizetési kérelem benyújtására június 1. és 30. között, de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő évben megnyíló kifizetési időszak végéig van lehetőség – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A támogatási összeg fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására jogosultak azok a kedvezményezettek, akik mezőgazdasági üzemük méretét a 2019. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelték.

A 4. évre vállalt EUME érték meghatározásához a támogatási kérelem benyújtásakor hatályos SFH értékeket, valamint a 2014. január 1. napján érvényes árfolyamot (297,04 Ft/ €) kell alkalmazni. A kérelmek benyújtására postai úton vagy elektronikusan van lehetőség. A kifizetési kérelmek benyújtásához szükséges dokumentumok ezen a linken érhetők el.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a figyelmet, hogy a kérelem benyújtása előtt az önellenőrzési lista – 8. számú melléklet – segítségével a pályázók ellenőrizzék le, hogy minden mellékletet csatoltak-e.

Forrás: NAK, agroinform.hu