Fekete László értesítése alapján: Három hazai üzletlánc mostantól csak magyar friss sertéshúst kínál

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI
Fekete László

Magyar sertéshúst kínálnak a hazai üzletláncok, ezzel kiváló minőségű és garantáltan megbízható árut biztosítanak a fogyasztók részére.

Három hazai kiskereskedelmi lánc, a CBA, a COOP és a REÁL is kiáll a hazai sertéságazat mellett, ezért az üzleteikben a továbbiakban magyar termelésből származó friss sertéshúst kínálnak – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A hazai sertéshús kiváló minőségű és garantáltan megbízható

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai termelésből származó sertéshús nem csak kiváló minőségű, de a szigorú állategészségügyi és higiéniai hatósági ellenőrzések nyomán garantáltan megbízható is.

Az Agrárminisztérium és az áruházláncok közös célja pedig az, hogy a fogyasztók számára mindenkor jó minőségű és megbízható árut biztosítsanak – tette hozzá. A miniszter kiemelte, felismerve az ellátási láncok stabilitásának fontosságát, a rövidebb ellátási láncok kedvezőbb környezeti hatását, valamint a fogyasztók, a termelés és az értékesítés közös érdekeit, a kereskedelem egyre inkább kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból.

Forrás: agroinform.hu