Fekete-Győr András: 700 kormányzati tisztséget betöltő személyt váltanának le kormányváltás esetén, Polt Péternek mindenképpen mennie kell

Fotó forrása Magyar Edzők Társasága

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az ATV Start csütörtöki műsorában úgy fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnökről: szerinte, ha valaki egy krízishelyzetben „saját nemzetének embereire támad akár csak szavakban is”, vagy az önkormányzatok forrásait elvonja, ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Korábbi kijelentéséről szólva, miszerint 700 fideszes vezetőt váltanának le 2022-ben, kifejtette: ez a szám a kormányzati tisztséget betöltőkre vonatkozik, Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell majd. A közös lista ügyében úgy fogalmazott: nem csak a közös listáról, de a közös miniszterelnök-jelölt személyéről sincs még döntés, azt azonban kijelentette, hogy a listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. Hozzátette: ez alatt nem Gyurcsány Ferencet érti, viszont példaként említette az MSZP-s Tóth Csabát, akit „nem szeretné semmilyen politikai intézmény közelében látni”, de ha az előválasztást megnyeri, az a választók akarata.

Fekete-Győr András az InfoRádió Aréna című műsorában a 2022-es választással kapcsolatban elmondta, hogy a „Momentum 106 választókerületi képviselővel fog nekivágni az előválasztásoknak, de az ellenzék egy közös jelölttel fog nekimenni az Orbán-rezsimnek”. Arra a kérdésre, hogy a Momentum megbékélt-e azzal, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán szerepelhetnek úgy nyilatkozott, hogy igen. Kitért rá: arra fogja kérni a többi pártelnököt, hogy ne indítsanak olyan politikusokat az egyéni választókerületekben és listán sem, akiknek a nevéhez korrupció gyanúja fűződik.

„Decemberig eldőlhetnek az ellenzéki együttműködés főbb kérdései, esélyes a közös lista” – nyilatkozta a Népszavának az egyeztetések MSZP-s résztvevője, Molnár Zsolt. Arra a kérdésre, hogy mind a 106 választókerületben legyen-e előválasztás Molnár azt válaszolta, hogy a párt álláspontja az, hogy abban a 91 kerületben, amit jelenleg nem ellenzéki politikus képvisel a parlamentben, szükséges lehet. Azonban abban a 15-ben, ahol két éve nyert az ellenzék, nem, hiszen azokban a 2018-as választást annak lehet tekinteni.

ATV.HU, INFOSTART.HU, NÉPSZAVA,