Farkasordító hideg lesz, akár -19 fokig is csökkenhet a hőmérséklet

Fotó: Husztra-Szampiás György

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1, +1 fok között alakul, de az északkeli határnál csupán -2, -6 fok várható. Késő estére általában -12 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet. (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

A nyugati határ közelében lehetnek eleinte még erősen felhős vagy borult területek, de legkésőbb délelőttig ott is megszűnik a csapadék, és kiderül az ég.

Az északkeleti szél a nap első felében a Tiszántúlon még időnként megélénkülhet, majd mindenütt mérsékelt marad. (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1, +1 fok között alakul, de az északkeli határnál csupán -2, -6 fok várható. Késő estére általában -12 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet, de már ekkor is főleg a hóval borított tájakon jóval hidegebb lehet. (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Kedden hajnalban viszont a mai napnál is hidegebb lesz, ugyanis a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -15 és -2 fok között alakul, de a hóval fedett – elsősorban északkeleti határ menti – tájakon akár – 19 is lehet.

Forrás: hirado.hu