Farkas Örs: A határvédelem most fontosabb, mint bármikor

A magyar műszaki határvédelem. - A kép forrása: lokal.hu

A migrációs nyomás folyamatos erősödése mellett a járvány következményeivel is számolni kell, így a határvédelem most fontosabb, mint bármikor – hangoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője csütörtökön. Farkas Örs a bácsalmási határőrizeti kerítésnél tartott sajtótájékoztatón leszögezte: amellett, hogy meg kell védeni a magyar emberek biztonságát, meg kell védeni a magyar emberek egészségét is.

Szerinte ugyanakkor az EU szándéka nem változott az elmúlt években, hiszen „azt lehet látni, hogy – kihasználva a koronavírus-járvány adta lehetőségeket – olyan jogszabályok és javaslatok kerülnek az asztalra, amelyek a migráció további szervezését és a kötelező elosztási kvótának az elfogadását célozzák”. A politikus hozzáfűzte: éppen ezért most különösen fontos, hogy „a kormány a magyar emberek felhatalmazásával és támogatásával hatékonyan foglalhasson állást a brüsszeli bürokráciával szemben”. Arra kért mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultáció íveit. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: mára egyértelművé vált, hogy „az illegális migráció szinte kéz a kézben jár a koronavírussal”. 

Az Origo eközben arról számol be: értesüléseik szerint egy zsarolással gyanúsított férfi vezeti az üllői baloldal konzultációs íveket begyűjtő akcióját. A gyanú szerint K. Károly több százmillió forintot akart megszerezni zsarolással az egyik ismerősétől, de miután a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene, inkább feladta magát. MTI, ORIGO.HU