Ezerszer is igen! Házasság hete 2021

pannonrtv.com

Magyarországon 2021-ben tizennegyedik alkalommal kerül sor a házasság hetének megrendezésére, idén február 7-től 14-ig, a keresztény egyházak és civil szervezetek  összefogásával.

Az esemény fővédnöke a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita asszony, nagykövetei pedig Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia.

Az esemény célja , hogy felhívja a figyelmet a házasság és a család étékeire, fontosságára, továbbá segítséget nyújtson a házasságra készülőknek avagy a házasságban problémákkal szembesülőknek.

Mindezek miatt nem lehet vitás, hogy a Polgári Kisgazdák számára is kiemelkedően fontos esemény a házasság hete ,melyet lélekben és a körülmények adta lehetőségek keretein belül csak támogatni tudunk!

A hét „Ezerszer is igen!” jelmondatát Pálúr János és felesége adták. A mondat  olyan erős elköteleződést  hordoz magában, amely a hosszú évek , évtizedek  alatt jött létre és alakult ki.

Még mindig a vírus adta szűk keretek közt élünk,  sajnos  az időjárás is olyan, hogy a szobába kényszeríti az embereket.  A házasság  hetéhez kapcsolódóan ajánlom mindenki számára Szőke Attila Szilárd és felesége, Szőke Etelka lelkészházaspár Közeledjetek! című könyvét.

A szerzők a párterápiára, de még inkább a megelőzősre helyezik a hangsúlyt . Elvük,hogy tudatosan kell áttekinteni és ápolni, gondozni a házasságot.

Vallanak arról is, hogy a szenvedély és az élethosszig tartó házasság nem két, egymást kizáró fogalom.

Rég nem adtak ki  hívő szerzőktől hasonló témájú írást, ezért nem árt annak elolvasása a házasságban élőknek és a házasságra készülőknek sem.

Azt csak külön örömmel említhetem meg, hogy ha el is maradnak idén a nagy, személyes jelenlétet is igénylő rendezvények, de a közmédia  sokat és tartalmasan foglalkozik a témával.

Ki-ki a maga életében is szánjon erre naponta legalább néhány percet….

Dr. Bakos Zoltán