Ezen a héten is folytatódik a szúnyoggyérítés Győrben

A kép forrása. hirado.hu

A beavatkozás minden városrészt és peremkerületet érint, beleértve a parkokat, ligeteket, vízpartokat, erdős részeket.

 A kép forrása: tovabb18.hu

Ahogyan azt korábban a szolgáltató előre jelezte, a Győr-Szol Zrt. ezen a héten is végzi a szúnyoggyérítési munkát. Hétfőn és kedden, köszönhetően a kedvező időjárási körülményeknek, a tervezett légi és földi szúnyogirtás megtörtént, ami folytatódik a következő napokban is. Ennek értelmében a Győr-Szol Zrt. június 26-án, szerdán és június 27-én, csütörtökön – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győr területén mintegy 4000 hektáron. A beavatkozás minden városrészt és peremkerületet érint, beleértve a parkokat, ligeteket, vízpartokat, erdős részeket. Így a város teljes területén megtörténik a szúnyoggyérítés. – A légi beavatkozást földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas berendezés a tervek szerint ugyancsak június 26-án, szerdán és június 27-én, csütörtökön a koraesti órákban dolgozik Győr különböző pontjain. A gyérítés a légi beavatkozáshoz hasonlóan valamennyi városrészt érinti, különösen Gyirmótot, Ménfőcsanakot, a Dózsa rakpartot, a Rába-partot, a Püspökerdőt, Sárást, a bácsai csatorna környékét, Győrszentivánt, Pinnyédet, Likócs területét, a Jedlik hídtól az Aqua Sportközpontig húzódó terület egyes részeit, a városi parkokat, sétányokat, ligeteket és az Aranypart I. és II.-t érinti. Elsősorban a vizes élőhelyek közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken kerül sor földi melegködös kémiai gyérítésre, összességében közel 2000 hektáron. Amennyiben az időjárási körülmények a tervezett napokon nem megfelelőek, a beavatkozást a következő napokon pótolják. – A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. (Forrás: kisalföld.hu)

 

 

Az emberekért vállalt felelősséget hordozzák a vállukon. – Balról: aliczkó Mihály, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés tagja, a Polgári Kisgazdák Győr-Moson-Sopron Megyei szervezetének az elnöke, Győrasszonyfa polgármestere. – Jobbról: Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Valiczkó Mihály, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés tagja, a Polgári Kisgazdák Győr-Moson-Sopron Megyei szervezetének az elnöke, Győrasszonyfa polgármestere: Győr a vizek és a folyók városa. Az általános éghajlatváltozás következtében Magyarország területén is megjelentek a veszélyes betegségeket terjesztő, korábban nálunk ismeretlen szúnyogfajták. Ezért, a szúnyoggyérítés nagyon fontos közüggyé vált. Polgári kisgazdaként is és önkéntes polgárőr-szervezeti vezetőként is messzemenően helyeslem a szúnyogirtás szakszerű megszervezését. Erre elsősorban az emberek egészségének a védelme érdekében van nagy szükség. (KPE)