Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket vegye júliusban

Fotó: Shutterstock

Mi másról szólna a nyár, ha nem a gyümölcsökről?

Beléptünk a nyár második hónapjába, ami azt jelenti, hogy jobbnál jobb gyümölcsök szezonja érkezik. Szezonálisat vásárolni mindig kifizetődő, nemcsak zamatos frissessége miatt, de még attól sem kell tartanunk, hogy az érési folyamatot a vegyszerek biztosították, vagy hogy import a termék. Szóval irány a piac!

Mi másról szólna a nyár, ha nem a gyümölcsökről? Az egyik legjobban várt pedig egyértelműen a görögdinnye, amelynek megéri kivárni, hogy igazán szezonja legyen. A mézédes finomság magas víztartalommal és vizelethajtó hatással bír, amely segít kiüríteni a szervezetből a káros anyagokat. Párja a sárgadinnye, kiváló előétel lehet, amelyet tálalhatunk sonkával vagy egyéb gyümölcsökkel párosítva is.

A nyár egyik legízletesebb gyümölcse az őszibarack és egyéb csonthéjas magvú társai. A barack vitaminokban gazdag, hozzájárul az egészségünkhöz, csökkenti a sejtek károsodását és a rák kialakulását. Tökéletes reggeli, nasi és finomság, amelyet bármikor könnyen el tudunk vinni magunkkal például a strandra is.

A kukorica is a nagy nyári kedvencek közé tartozik, és fogyasztása garantáltan elhozza a nyári hangulatot, így érdemes szezonjában kiélvezni a sárga csemegét.

Szintén júliusban terem a paprika, paradicsom, cukkini és a padlizsán is, így indulhatnak a kerti partik és a lecsófőzés, a padlizsánt pedig grillezhetjük, és eltehetjük a hidegebb hónapokra padlizsánkrémnek.

A nyár közepe ideális a lekvárfőzésre és sütéshez is, rendelkezésünkre áll ugyanis az eper, a cseresznye, a szeder és a szilva is. Forró nyáron pedig a füge is édesítheti napjainkat, különleges ízével és pompás színeivel.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/eletmod/20230706-ezeket-a-gyumolcsoket-es-zoldsegeket-vegye-juliusban