Ez lenne az Amerikai demokrácia? Brutális vérengzés volt Amerikában a függetlenség napi hétvégén

Fotó 888

Legalább 150 embert lőttek le három nap alatt az Egyesült Államokban.

Több mint 400 lövöldözés volt a július 4-ével kezdődött hosszú hétvégén, szerte az Egyesült Államokban. A fegyveres támadásokban 150 ember halt meg – adta hírül kedd reggel a CNN. New Yorkban évek óta nem látott szintre emelkedett a fegyveres erőszak: a metropoliszban 26 áldozatot követelt a hétvége. Csak a függetlenség napján, július 4-én 12 fegyveres támadás volt, amely 13 áldozatot követelt. 

Chicagoban is elkeserítő a helyzet: a nagyvárosban 84 embert lőttek le, közülük 14-en haltak meg az elmúlt hétvégén. A helyi rendőrség adatai szerint halálos lövést kapott egy hatéves kislány hétfő reggel, egy másik gyerek pedig súlyosan megsebesült. Kereszttűzbe került és megsebesült két helyi rendőr is, akik éppen tömeget oszlattak, amikor váratlanul tüzet nyitottak rájuk.

A többi amerikai nagyvárosban is ropogtak a fegyverek a hétvégén. A CNN arról számolt be, hogy Atlanta elővárosában holtan találták Gene Siller profi golfjátékost, aki halálos fejlövést kapott egy ismeretlen tettestől. A texasi Fort Worth-ben egy autómosónál lövöldözésig fajult egy vita, nyolc sebesülttel. A norfolki rendőrség pedig egy 15 éves fiút vett őrizetbe, aki rálőtt a társaira, négy gyereket sebesített meg. Az ohioi Toledo városában egy házibuliban tört ki lövöldözés, ahol egy ember életét vesztette, tizenegyen megsérültek. Cincinnatiban egy 16 és egy 19 éves fiút lőttek le vasárnap este, akik szóváltásba kerültek az egyik nyilvános ünnepségen. Dallasban is utcai lövöldözések törtek ki július 4-én, ahol három halálos áldozatot követelt a fegyveres erőszak – adta hírül a CNN a Gun Violence Archive adatai alapján.

Forrás: 168.hu, CNN