Európában egyedül álló babavárás

A kép forrása: m.babanet.hu

A Polgári Kisgazdák hármas jel-szavának egyik tagja a család szó, ami nem véletlen, hiszen teljes eszmeiségünk – Isten, Haza, Család – megbonthatatlan fogalomkörén alapul. Így természetes, hogy minden olyan kérdés, mely a családokkal kapcsolatos, számunkra különös jelentőséggel bír.

A közelmúltban került bejelentésre több olyan kormányzati intézkedés, mely a magyar családok még fokozottabb megsegítését célozza, folytatva az elmúlt évek ezirányú törekvéseit. Azt már tényként kezelhetjük, hogy 2019. július elsejétől bevezetésre kerül Magyarországon a babaváró támogatás, melynek eredményeként remény van a tervezett és várt második, harmadik, sőt a sokadik gyermek vállalására, megszületésére. A 44/2019. kormány-rendelet szerint a babaváró támogatás igénybevételére szóló kölcsönszerződést házaspárok 2022. december 31-ig köthetik meg. A kölcsön összege maximum tízmillió forint lehet, a havi törlesztő részlet nem haladhatja meg az ötvenezer forintot.

A második gyermek megszületése esetén a kölcsön 30 százalékának megfelelő összegű, míg a harmadik gyermek esetében a teljes fennmaradó összeg mértékének megfelelő – vissza nem térítendő – gyermekvállalási támogatásra jogosultak az igénylők. A további részleteket honlapunkon hamarosan ismertetni fogjuk.

Mi, Polgári Kisgazdák úgy gondoljuk, hogy a babaváró program és minden hasonló intézkedés Istennek és a Hazának tetsző cselekedetek, melyek a Család javára válnak, ezért igaz szívvel és lélekkel támogatjuk. (Dr. Bakos Zoltán)

Dr. Bakos Zoltán jogász, ügyvéd, a Kisgazda Polgári Egyesület jogi szakértője. – A kép forrása: kpe.hu