Európa vége – Egymilliárd migránssal tervez Brüsszel szövetségese

Migráns-áradat. - A kép forrása: lokal.hu

A migránsok száma „az előrejelzések szerint ebben az évszázadban eléri majd az 1 milliárdot”. És hogy mindezért mi felelős? A tekintélyelvűség – fejtette ki Davosban Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke, aki jelenleg klímaaktivistaként tekint önmagára.

Al Gore a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) a klímaváltozás veszélyeiről tartott eligazítást.

Igencsak indulatos beszédében azt állította, az éghajlatváltozás „felforralja az óceánokat”, olyan szokatlan időjárási jelenségeket okoz, mint az özönvízszerű esőzések, és végső soron az emberiség „önrendelkezési képességét” is befolyásolja. A korábbi amerikai vezető drasztikus lépéseket sürgetett a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

Beszédének egy hevesebb részében részletesen kitért azokra a rendkívüli problémákra, amelyek az emberiségre várnak, ha az továbbra is „nyitott csatornaként” kezelik a Föld légkörét. „Az emberek ismerik azt a vékony kék vonalat, amelyet az űrhajósok űrből készült képein láthatunk? Ez a légkörnek az a része, amely oxigént tartalmaz, a troposzféra, ami csak öt–hét kilométer vastag. Ez az, amit mi nyílt csatornának használunk” – fogalmazott Gore.

Majd így folytatta: „Még mindig 162 millió tonna [üvegházhatású gázt] küldünk bele minden egyes nap, és az így felhalmozott mennyiség most annyi plusz hőt rejt magában, mint amennyit 600 ezer Hirosima-szintű atombomba felrobbanása szabadítana fel naponta a Földön”.

Ezt a jelenséget tette felelőssé egy sor olyan problémáért, amelyekkel szerinte az emberiségnek jelenleg szembe kell néznie. Szinte kikelve magából azt mondta: „Ez az, ami (…) kiszívja a nedvességet a földből, aszályokat okoz, megolvasztja a jeget, megemeli a tengerszintet, és a klímamenekültek hullámait okozza!

A klímaváltozás okozta migárnsválságról megjegyezte,

a migránsok száma „az előrejelzések szerint ebben az évszázadban eléri majd az 1 milliárdot”. És hogy mindezért mi felelős? A tekintélyelvűség.

A tekintélyelvű rendszerek ugyanis szerinte akadályozzák a klímaváltozás elleni harcot, és végső soron pusztulásba taszítják a bolygót. Hozzátette:

Az idegengyűlölet és a politikai önkényuralom »mindössze« néhány millió menekültet hozott eddig össze”. „Na de mi van az egymilliárddal?!

– kiáltott fel.

Al Gore, az újságíróból lett demokrata politikus Bill Clinton elnöksége idején, 1993 és 2001 között volt az Egyesült Államok alelnöke. Indult az elnöki pozícióért is, ám a választásokon kikapott a republikánus George W. Bush-tól. Azóta a globális klímaváltozás ügyével foglalkozik, magát „engesztelhetetlen klímaaktivistaként” határozza meg. Tevékenységéért 2007-ben Nobel-békedíjat kapott.

Forrás: hirado.hu