„Európa érdeke, hogy a háborús uszítók ne üljenek tovább a kormányban”

portfolio.hu

A német titkosszolgálatok egykori vezetője szerint az emberek már látják, hogy hova vezet ez a jelenlegi német politika, tapasztalják a fokozatos elszegényedést, félnek a jövőtől

Nem igaz, hogy Chemnitzben a radikálisok migránsokra vadásznak, az erről szóló videó hamisítvány – nyilatkozta négy évvel ezelőtt a német titkosszolgálatok akkori vezetője a Kossuth rádiónak.

Hans-Georg Maaßen ezzel magának Angela Merkelnek mondott ellent, ezért pillanatok alatt nyugdíjazták; sokat mond azonban, hogy a CDU 2021-ben egyéni jelöltként elindította a választásokon. A képviselői szék akkor nem jött össze, és most úgy tűnik, hogy a pártból is távozni a kell annak a politikusnak, aki számtalan alkalommal bírálta a német baloldal véleményterrorját. Hans-Georg Maaßen két év után ismét nyilatkozott a Kossuth rádiónak – írta meg a hirado.hu.

„A jogállamiság számomra azt is jelenti, és ezt úgy mondom, hogy évekig foglalkoztam idegenrendészettel, külföldieket érintő joggal, hogy olyan jogrendszerünk legyen, ami korlátozza, kézben tartja a bevándorlást. Humanitárius okokból menedéket nyújt, de nem enged be bárkit. Ez Merkel kancellár idején teljesen kicsúszott a kezünkből. Ez ellen harcolok, de a jelenlegi CDU most sem határolódik el ettől a súlyos örökségtől, hanem folytatni kívánja ezt az utat” – nyilatkozta a politikus.

„A választók számára egyre inkább egyértelmű, hogy a CDU nem képviseli a konzervatív értékeket, és nagyon nagy a szakadék a balra tolódott Merz-féle párt és a jobboldali AfD között, amely nem ér el a társadalom közepéig, mert sokan elutasítják. Ez a szakadék vagy betöltetlen terület egyre szélesedik, ez a legutóbbi választásoknál is jól látszott, ahol a választó polgárok 45 százaléka nem járult az urnákhoz, mert nem talált olyan pártot, amelyiket szívesen választotta volna. El tudom képzelni, hogy itt egy új erő jó lehetőségeket talál majd arra, hogy bekerüljön a Bundestagba” – folytatta.  

Kiemelte, az emberek már látják, hogy hova vezet ez a jelenlegi német politika, tapasztalják a fokozatos elszegényedést, félnek a jövőtől, és félnek a háború kiszélesedésétől is. Annalena Baerbock német külügyminiszter nyíltan kimondta az Európai Parlament előtt, hogy Németország háborúban áll Oroszországgal, vagyis a szövetségi kormány ennek tudatában van, és azt szeretné, hogy ez a háború folytatódjon, de ez nem a német polgárok akarata. Éppen ezért a polgároknak kell a szavukat felemelni ez ellen a politika ellen – fogalmazott Hans-Georg Maaßen.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230213-volt-nemet-titkosszolgalati-vezeto-europa-erdeke-hogy-a-haborus-uszitok-ne-uljenek-tovabb-a-kormanyban