Eucharisztikus Világ-kongresszus Budapesten

Az 1927-ben, Dr. Rott Nándor veszprémi megyéspüspök által felavatott Krisztus Király Római Katolikus Templom Balatonfüreden. A templom és a hozzá tartozó egyházi iskola építéséhez a Holland Királyságból is érkezett akkoriban támogatás. - A kép forrása: miserend.hu

Dasek Viktor Balatonfüred római katolikus plébánosa a balatonfüredi Polgári Kisgazdák képviseletében érdeklődő Dömötör Károly tagtársunknak következő tájékoztatást adta:

Dasek Viktor Balatonfüred római katolikus plébánosa, /Krisztus Király Plébánia Templom – Balatonfüred/. – A kép forrása: veszpremiersekseg.hu

 

 

 

 

 

Dömötör Károly egyéni mezőgazdasági gazdálkodó, a balatonfüredi Polgári Kisgazdák korelnöke. – A kép forrása: saját felvétel.

 

 

Az elkövetkező esztendőben, 2020-ban, szeptember 13. és szeptember 20. kötött fog sora kerülni Budapesten az 52-ik Eucharisztikus Világkongresszusra. Dr. Erdő Péter bíboros arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az esemény-sorozatot az esztergomi Szent Adalbert Központban egy Teológiai Konferencia vezeti be. Ezt követően, mint ahogyan a Bíboros Úr fogalmazott: „minden napnak és minden órának megvan már a tartalma”. A nagyszabású kongresszusnak két vezető témája lesz: az egyik a szolidaritás, a másik pedig a népek közötti barátság. A Szent Adalbert Központban megtartott Teológiai Konferenciát szeptember 13-án a Puskás Ferenc Stadionban nyitó Szent Mise követi, és az egész esemény-sorozat a szeptember 20-án záró Szent Misével fejeződik be a Hősök-terén. Szeptember 14. és szeptember 18. között a fő helyszín a Hungexpo területe lesz, ahol minden nap közös imával és elmélkedéssel kezdődik. Ezt követően egyházi és világi személyek előadásaira kerül sor a hittel való kapcsolatukról és a napjainkban tapasztalható egyházüldözésről. Az előadók a nagy-világ minden részéből meg fognak érkezni erre az alkalomra. Számos meghívott érkezik Ukrajnából és a Közel-Keletről. Délutánonként kisebb csoportokban fog folytatódni a beszélgetés. Az előadók között szerepel Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is. (Forrás: Dömötör Károly polgári kisgazda, egyéni mezőgazdasági gazdálkodó, Balatonfüred)

A Kisgazda Polgári Egyesület Honlapja időről-időre tájékoztatást fog adni az előkészületekről. (KPE)