Észak-Magyarország várja a magyar turistákat / Összefogtak a vendéglátók Észak-Magyarországon

A kép forrása: murau.kreisberg.at

Észak-Magyarország térsége ellentétben Budapesttel elsősorban a hazai vendégekre alapozhat. Megnőtt az igény a tisztaságra, a biztonságérzet megteremtésére, a teljes ellátásra, akciókra, kedvezményekre, kuponokra és a korlátozások idején is igénybevehető programokra, például túrákra, esetleg gyalogos vagy biciklis kirándulásokra.

Összefogásra és gyorsaságra is szükség van a régió turizmusának megmentéséhez – mondta Szádeczky Kornélia a Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület (TDM) elnöke a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

A hirtelen leállás, ami márciusban bekövetkezett mindenkit lebénított először, majd mindenki elkezdte rendbe szedni a dolgait: „házát, kertjét, honlapját”. Amikor május negyedikével a kormány enyhített az addigi szigorú intézkedéseken, akkor látszódott, hogy talán Pünkösdre vagy június közepére számíthatunk arra, hogy az otthonlétben megfáradtak, akik elvoltak zárva a természettől vágyakozni fognak Heves megyébe és szeretnének újra élményeket – fejtette ki az elnök.

Hozzátette,

nagyobb programok, fesztiválok híján a természetközeli élmények kerülnek előtérbe,

ebben Heves megye adottságai nagyon jók, hiszen sok erdei tanösvény van, amely vezető nélkül látogatható, de mégis egy irányított útvonalon haladhatnak a vendégek. Sőt az Eger erdő Zrt. által üzemeltetett három kisvasút vonal is rendelkezésre áll: kettő a Bükkben, egy pedig a Mátrában. A Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjai már megnyitottak, a beltéri részre minimalizálták a létszámot, aki egy időben bent tartózkodhat.

Vannak olyan nagyobb összefogások is, amelyek segíthetik azt, hogy milyen kínálatból választhatunk. Az egriek már a járványhelyzet idején előrukkoltak egy olyan Egri Összefogás SOS21 csomaggal, amiben az egészségügyi dolgozókat is támogatják.

Noszvajban szintén települési összefogás történt, ők egy Lélegezz fel! kampányt indítottak,

így a szigorítások enyhítése után naponta jelentkeznek új videókkal, pédául arról, hogy a falu vendéglátó szolgáltatói hogyan készülnek a vendégek fogadására.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió