Estére jöhetnek meg a záporok, zivatarok

A kép forrása: mapio.net

Hétfőn délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten marad a napos idő. Eleinte nyugaton, késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeletire forduló szél a középső megyékben és a Dunántúlon többfelé megélénkül, zivatarok idején erős, akár viharos lökések is lehetnek. Nyugaton 20-24, máshol 25-30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből országszerte sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is. Többfelé lesz élénk a délkeleti szél, zivatarok környezetében viszont továbbra is lehetnek erős, viharos lökések. Hajnalban 13-17, napközben 19-26 fokot mérhetünk.

Szerdán is marad a változékonyság: a gomolyfelhős-napos időben több helyen várható eső, zápor, zivatar. Ezeket néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Keleten zivataroktól függetlenül is gyakran lehet élénk a déli szél. Hajnalra a Dunántúlon többfelé képződhet pára, sekély köd. Délutánra 21-27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján is gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, továbbra is több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Keleten többfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a szél. Délután 21-27 fokra van kilátás.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest