Enyhe idő, sok felhővel, fátyolfelhővel

Fotó: somogyma.hu

Hétfőn délen, valamint a Dunántúl déli felén többfelé várható eső, kezdetben délnyugaton havas eső, hó is hullhat. Északon, északkeleten inkább csak fátyolfelhők lesznek felettünk, itt elvékonyodhat a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Napközben 3-13 fokot mérhetünk. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb maximumokat.

Kedden is marad ez a kettősség, a déli-délnyugati területeken továbbra is szükség lesz az esernyőkre, többfelé várható eső, míg az északi-északkeleti részeken kevesebb felhő lesz felettünk. Nyugaton és az ország északkeleti harmadán élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban -2, +4 fok várható; míg kora délután 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán szárazabb idő ígérkezik, a reggeli ködfoltok feloszlását követően többnyire felhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk marad a szél. Délután 2-7 fok valószínű.

Csütörtökön erősen felhős, borongós idő körvonalazódik elszórtan kisebb havazással, havas esővel. A légmozgás nem lesz jelentős. 1 ás 5 fok között alakulhatnak a maximumok. Pénteken a változóan felhős időben elszórtan számíthatunk hózáporokra, kisebb havazásra. Feltámad az északi-északkeleti szél, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek. Délután -1 és +4 fok várható.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest