Emmi: Csaknem kilencszáz egészségügyi önkéntes jelentkezett

Fotó Adó Online

Az Emmi szerdán azt közölte, hogy két nap alatt csaknem 900 egészségügyi önkéntes jelentkezett a koronavírus elleni küzdelemhez. Többségük orvostan-, gyógyszerész- és fogorvoshallgató, de végzett orvosok és egészségügyi szakdolgozók is jelentős számban regisztráltak. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden levélben érdeklődött a magyarországi fogorvosoknál, hogy hány lélegeztetőgép, illetve altatógép van a birtokukban – derült ki a 24.hu szerint a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának honlapjára feltöltött dokumentumból.

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának üzemei – tájékoztatott a szervezet.

Látogatási tilalom van valamennyi szociális intézményben, a gyermekvédelmi szakellátásban, a javítóintézetekben, a családok és gyermekek átmeneti otthonaiban, valamint kijárási tilalom és felvételi zárlat a bentlakásos intézmények lakói esetében a járványügyi veszélyhelyzet miatt – tudatta az Emmi.

A járványveszélyre és a korlátozásokra tekintettel 2-3 nappal hamarabb kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjakat. A kifizetési naptár szerint hétfőtől a hónap végéig, vagyis 12 munkanap alatt kézbesítik a postások a nyugellátást.

MTI, 24.HU, ATV.HU