Emmi: A magyar kormány elkötelezett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben

Fotó frisss.hu

A bántalmazás minden formáját elutasítja és elkötelezett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben a magyar kormány – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján az MTI-nek. A közlemény szerint 2013-ban életbe lépett az új magyar Btk., ami Európa egyik legszigorúbb büntető törvénykönyve, és amely kiemelten védi a nőket, és bünteti a nők elleni erőszakos bűncselekményeket.

A KDNP a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából közleményében azt írta: „a kereszténydemokrata felfogás szerint mindenféle bántalmazást el kell utasítanunk, a párkapcsolati és a külső erőszak is megengedhetetlen. „Civilizációnk jövője csakis egymás emberi méltóságának tiszteletben tartásán alapulhat, el kell utasítanunk minden olyan civilizációs modellt, amely ezt tagadja vagy összezavarja” – közölte a KDNP.

Az LMP a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján továbbra is az isztambuli egyezmény ratifikálását szorgalmazta. A párt ennek érdekében ismét határozati javaslatot terjeszt a Ház elé – tudatta hétfői sajtótájékoztatóján a frakció képviselője, Hohn Krisztina. Az ellenzéki politikus cáfolta az igazságügyi miniszter állítását, aki szerint Magyarországon jó helyzetben vannak a nők, mert a kormány sokat tesz a családon belüli erőszak ellen.

A kapcsolati erőszak megelőzéséért kampányt indít az Országos Rendőr-főkapitányság az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálattal együttműködve – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján. Közleményük szerint „A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!” elnevezésű kampány hétfőtől december 4-éig tart. A program része az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet nemi alapon elkövetett erőszak, hozzátartozók közötti erőszak kezelésével foglalkozó projektjének. MTI, MAGYARNEMZET.HU