Emmi: A kórházaknak el kell végezniük a sürgősségi beavatkozásokat

A kórházaknak továbbra is el kell végezniük a sürgősségi beavatkozásokat – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdai közleményében. A március 16-án életbe lépett miniszteri utasítás értelmében mindegyik kórháznak a veszélyhelyzet idején is el kell végeznie minden olyan beavatkozást, vizsgálatot, műtétet, amely nélkül a beteg életveszélyes állapotba kerülne, vagy amelynek elhalasztásával maradandó egészségkárosodást szenvedne.

A Mandiner arról ír, hogy a koronavírus-járványügyi helyzet miatt jelentős változások történtek a kórházak várandósgondozási rendjében, és minden várandós nőt tesztelnek. Ha igazolt koronavírusfertőzött az édesanya, akkor apás szülésre nem lesz lehetőségük.

Csak a napokban kezdte el összeíratni a budapesti kormányhivatal, hogy egészségügyi veszélyhelyzetben kiket tudnak beállítani plusz segítségnek a kórházakban – derül ki az Átlátszó birtokába jutott iratból. A lap szerint egyelőre úgy tűnik, a veszélyeztetett csoportokba tartozókat is mozgósítanák ilyen helyzetben.

MTI, MANDINER.HU, ATLATSZO.HU, HVG.HU