Emmi: 2020-ban is lesz nyugdíjemelés / A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület 6,5 százalékos nyugdíjemelést kér

Fotó: jokortv.hu

A Polgári Kisgazdák álláspontja a nyugdíjak ügyében változatlan. A nyugdíjemelések ügye szoros függvénye a gazdaság teherbíró képességének. Szükséges lenne ismét átgondolni a nagyon alacsony és a kirívóan magas nyugdíjak helyzetét. Örömmel látjuk, hogy a gazdaság ma jobb állapotban van, mint tegnap és reméljük, hogy még jobb helyzetben lesz holnap. A nyugdíjas már csak olyan, hogy folyton reménykedik. (kpe)

Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak – a korábban már közölteket erősíti meg a most megjelent kormányrendelet is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, megjegyezve, hogy a kormány jövőre is számol nyugdíjprémium kifizetésével, erre 20 milliárd forintot különített el a 2020-as költségvetésben.

Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke azt közölte, hogy csalódottan értesültek arról, hogy a kabinet nem vette figyelembe javaslatukat és csak 2,8 százalékkal emelik jövőre a nyugdíjakat. A szervezet azt kéri a kormánytól, hogy a bruttó bér és keresettömeg (9,6 százalék) és a fogyasztói árindex (3,4 százalék) várható alakulásának figyelembe vételével a 2020-as nyugdíjemelés mértékét 6,5 százalékban állapítsa meg. MTI, NAPI.HU