Elvettetve, eltemetve / Trianon gyalázatára emlékeztek egy borsodi arborétumban.

A Mezőkövesdi Irodalmi Kávéház Klub a vírusdömping és sok képzelet miatt kiköltözött a matyó fővárosból egy arborétumba, mely Tibolddaróc és Kács között található.

Erre a rendezvényre kapott meghívást Szíki Károly, aki az Elvettetve, eltemetve című összeállítást mutatta be, mely a Trianonfoszladék létünk fogyunk-növünk dacában született versekből állt össze.

Szíki hangoztatta, hogy ez a műsor és találkozó nem jött volna létre, ha Bogácson nem egyesítik a Kis Mátyás által 64 vármegyéből összehordott földet, s ez ihlette arra, hogy Trianon-foszladékának, a gyalázat következményének remekműveit, az amerikai-kanadai, valamint felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki, bolyongásai során megismert költők verseit állítsa tiltakozása középpontjába.

Így szólaltatta meg Reményik Sándor, Wass Albert, Ozsvald Árpád, Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos, Bágyoni Szabó István, Farkas Árpád, Gál Sándor, valamit az emigrációs költészetből merítve Tűz Tamás, András Sándor, Vitéz György poémáit.

Ezt követően a szülőföldhöz visszatérés kötetéről, Az elsáncolt faluról, valamint most készülő Trianon drámájáról faggatta Bodor Sarolta, végül a bolyongások írástermékeit, mintegy 8 könyvet dedikált a színművész.

Az irodalmi rendezvény keretén belül Kiss Mátyás beszélt készülő könyvéről, melyet a Dójapusztára(Erdély) kimenekült matyókról ír.

Az összejövetel  színes részleteit hozta Pázmándi László költő, aki verseiből olvasott fel, és tájékoztatta a megjelenteket a Mezőkövesden hamarosan megjelenő Trianon kötetről. Fellépett még Dr.Szedresi István, aki hegedűn kísérve    Rákóczi megtérését énekelte, Daragó Károly, aki lenyűgöző klarinétjátékával és tangóharmonikával kísért megzenésített versekkel érzékeltette a  magyar sorstragédiát.

Zárásként Kapusi Imre mutatta be az Arborétumot, amit ő maga tervezett és saját pénzből valósított meg.  

Heti Hang Szóró—Hangosan mindenről, ami nekünk fontos