Első körben mintegy 23 milliárd forint támogatás segíti a falusi turizmus fejlesztését

Fotó: Shutterstock

Többek között a falusi turizmus fejlesztését szolgálja az a mintegy 23 milliárd forint támogatás, amelyet a Miniszterelnökség első körben megítélt a Vidékfejlesztési Program nem mezőgazdasági tevékenységek támogatására meghirdetett pályázata keretében.

A falusi turizmus fejlesztését célzó vidékfejlesztési pályázaton született döntésnek köszönhetően, első körben összesen 550 vállalkozás részesülhet támogatásban. A nyertes vállalkozások csaknem 23 milliárd forintot fordíthatnak többek között falusi szálláshely létesítésére, fejlesztésére, illetve egyéb nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztésre. A vidéki térségben működő mezőgazdasági mikrovállalkozások projektjeik megvalósítására maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan fogják megkapni. Fontos hangsúlyozni, hogy a nyertes kérelmek száma és a támogatási összeg a még folyamatban lévő értékelések lezárásával, a közeljövőben tovább fog emelkedni.

A Miniszterelnökség a mostani döntéssel együtt az idei évben összesen 89 milliárd forint vidékfejlesztési kötelezettségvállalást tett, így a Vidékfejlesztési Program keretében már több mint 1200 milliárd forintról, a teljes keret 93%-áról megszülettek a támogatói döntések.

(Miniszterelnökség, kormany.hu)

Nagy Lajos Kisgazda Polgári Egyesület tagja, a Sió-csatorna mentén elterülő Harc községben fejleszti tovább a kistelepülési szálláshely és vendéglátás megvalósítására alapozott mikro vállalkozását, amellyel ki tudja majd egészíteni a földművelésből és gazdasági haszonállat-nevelésből származó bevételét. Mint mondotta: a tolnai táj változatos szépsége nem csak idegenforgalmi érték, hanem az itt élő emberek számára is lehetőséget ad a több lábon állásra. A vidék polgári kisgazdái mindig szerették megteremteni a saját erejükkel és eszükkel az önállóságukat. Április 8-án pedig arra a pártszövetségre fognak szavazni, amelyik az elmúlt 8 esztendőben lehetőséget adott a tolnai emberek gazdasági felemelkedésére, ez a Fidesz-KDNP. (KPE)