Előrehozott választásokat tartanak Venezuelában

Ismét a tüntetők közé lőttek Venezuelában. - A kép forása. m.atv.hu

A Polgári Kisgazdák úgy látják, hogy az ellenzék által meghirdetett és vasárnapra kitűzött tüntetés létszámában mélyen elmarad a felkeltett nagy várakozástól. A megosztott ország számára egy előrehozott választás tisztességes megoldást hozhatna. A magunk részéről úgy gondoljuk, hogy a venezuelaiak belső problémáikat önmaguknak kell megoldani, a külső beavatkozás az egész térség viszonyait rontaná. (KPE)

Nicolas Maduro – A kép forrása: telegraph.co.uk

Előrehozott parlamenti választásokra tett javaslatot tegnap Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnök a híveihez intézett egyik beszédében. Az államfő közlése szerint az alkotmányozó nemzetgyűlés vitatja meg javaslatát az előrehozott választásokról az – ellenzéki többségű – országgyűlés számára, amelyet Maduro „burzsoának” nevezett. „Választásokat akarnak? Mi megtartjuk a parlamenti választásokat” – mondta Maduro, akinek beszédét élőben közvetítették a Twitteren.

Juan Guaido – A kép forrása: index.hu

A venezuelai légierő egy tábornoka szombaton, egy videofelvételen elismerte az önmagát január 23-án Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidót Venezuela államfőjének, szemben a hadsereg hivatalos álláspontjával, amely megerősítette hűségét Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök iránt. „Azért szólok, hogy tájékoztassam Önöket: nem ismerem el Nicolás Maduro irritáló és diktatórikus hatalmát, és Juan Guaidót ismerem el elnöknek” – jelentette ki Francisco Esteban Yánez Rodríguez vezérőrnagy, a venezuelai légierő stratégiai tervezési vezetője a felvételen. (Forrás: MTI)