„Elnyomás vagy szabadság?” – Orbán Viktor a brüsszeli NatCon konferencián

Fotó mandiner.hu

A magyar miniszterelnök Brüsszelben azon a konferencián szólal fel, amit a baloldali városvezetés minden erejével akadályozni próbált.

Ahogy korábban megírtuk, hatalmas nemzetközi botrányt okozott, hogy kedden egy végzés alapján blokád alá vonta a belga rendőrség a NatCon konferencia helyszínét. Több órás tárgyalás után a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést, ami így szerdán folytatódhatott. 

A szerdai nap fő szónoka Orbán Viktor miniszterelnök, aki Yoram Hazonyval beszélget a konferencián. Hazony megjegyezte, hogy korábban már Rómában fogadták a magyar miniszterelnököt. 

Hazony elmondta: korábban hiányzott a politikai vezetés a nemzeti konzervatív mozgalomban. Szerinte Magyarország az, amely vezető szerepet vállalte téren.

Orbán Viktor ugyanakkor kifejtette: megfelelő méretű országra van szükség, ahhoz, hogy politikailag ténylegesen vezetni tudja valaki a mozgalmat. Szerinte erre Olaszország vagy Franciaország alkalmas.

„Fontos, hogy harcoljunk a szabadságért, és ez aktívabbá tesz minket”

 – mondta. 

Orbán szerint mindennapos elnyomás van a Nyugaton, ami egyre erősebb. 

„Váltsuk le a vezetést. Ha rossz a vezetés le kell cserélni. Ez nem csak politikai kijelentés, hanem tény.”

– mondta Orbán az EP választások céljáról. 

A zöld átalakulás elbukott, a gazdák bajban vannak, migráció nincs megoldva, és a versenyképesség is romlott – sorolta a problémákat miniszterelnök.

Orbán visszautasította, hogy populista lenne, mert ő ígéreteket tett és meg is tartotta őket. „Ez nem populizmus, ez politika.”

Kommunizmus végéről elmondta: „Életem egyik legjobb időszaka volt.” A nyolcvanas évek végén hasonló nyomást helyeztek rájuk, mint ami a konferencián történt.

„Ma a fő kérdés a szabadság. 

Elnyomás vagy szabadság? A szabadság veszélyben van Brüsszelben, ami megnyilvánult tegnap. Harcolnunk kell a szabadságért, akik szeretik a szabadságot, azoknak egyesülniük kell!” – jelentette ki. 

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/kulfold/2024/04/orban-viktor-a-brusszeli-natcon-konferencian