Eljárás indult a Röszkén elfogott migránsok ellen

Fotó MTI, Kelemen Zoltán Gergely

Határzár tiltott átlépése miatt öt migráns ellen indult büntetőeljárás, miután kedd hajnalban Röszkénél, a közúti határátkelőhely kerítésén át illegálisan jutottak be Magyarország területére – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szerdán. A gyanúsítottak kihallgatásuk során elismerték a cselekmény elkövetését – jelentette ki a százados, hozzátéve: a röszkei közúti határátkelőhely szerda 7 órától zavartalanul működik. Megerősítették a határ fizikai védelmét a röszkei közúti határátkelőhelynél, ahol kedd hajnalban migránsok nagyobb csoportja illegálisan próbált magyar területre bejutni – tapasztalta szerda délelőtt a helyszínen az MTI tudósítója.

Jutalmat kaptak azok a fegyveres biztonsági őrök, akik nemrégiben Röszke határátkelőnél megakadályozták, hogy a Szerbia felől Magyarország irányába mozgó, nagyobb létszámú illegális migránscsoport Magyarország területére bejusson – közli a police.hu nyomán a PestiSrácok.hu. A Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott jutalmat Papp Károly r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója adta át – ismerteti a közlemény.

A Reutersnek egy marokkói menekült azt mondta, szerinte a magyar fél rosszul kezelte a helyzetet kedden, erőszakosak voltak, elvették és betörték a telefonok képernyőjét. „A levegőbe lőttek, mire az emberek futni kezdtek” – mondta. A borsonline.hu közölte: jutalmat kaptak azok a fegyveres biztonsági őrök, akik 2020. január 28-án Röszke határátkelőnél megakadályozták, hogy a Szerbia felől Magyarország irányába mozgó, nagyobb létszámú illegális migránscsoport Magyarország területére jusson. MTI, HVG.HU, PESTISRACOK.HU