Elhunyt Riz Levente XVII. kerületi polgármester

Fotó Riz Levente Facebook oldala

A Polgári Kigazdák őszinte részvétüket fejezik ki Riz Levente családjának, mélyen megrendültünk a kiváló polgármester korai halála miatt. (kpe)

Elhunyt Riz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere – közölte Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTI-vel. Közleményében azt írta: Riz Levente egyik legközelebbi munkatársa volt, ezért halála számára személyes veszteség is. „Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta” – fogalmazott a főpolgármester, őszinte részvétét nyilvánítva családjának. Riz Leventét Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti – áll a közleményben.

A Fidesz a polgármester halálhírével kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hatalmas munkabírású, elkötelezett, kiváló polgármester 2006 óta vezette a főváros XVII. kerületét, az ott élők nagy arányban támogatták az általa elvégzett munkát. Halálával igaz barátot, tapasztalt szövetségest és nagyszerű polgármestert veszítettek el – írták. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „amikor egy 45 éves, tervekkel teli ember meghal, akkor ott nincs politika, csak döbbenet”. A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Riz Levente családjának – tette hozzá. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a Facebook-oldalán nyilvánított részvétet: „Sok kérdésben nem értettünk egyet, de a kerületét és a fővárost szerető, felkészült ember volt” – írta az ellenzéki poltikus.

MTI, INDEX.HU