Elhunyt Nagy Ferenc József, az Antall-Boross-kormány egykori minisztere

Az elhunyt egykori kisgazda földművelésügyi miniszter. - A kép forrása. magyarhirlap.hu

Elhunyt Nagy Ferenc József volt országgyűlési képviselő, az egykori Antall-, majd Boross-kormány volt minisztere – tudatta az MTI-vel a család tegnap.

A kisgazda politikus, aki 1990 májusától 1991 januárjáig földművelésügyi miniszter, majd 1994-ig tárca nélküli miniszter volt, 96 éves korában, május 14-én halt meg, temetése május 22-én lesz a Kis-Harsány község temetőjében. (Forrás: MTI)

Nagyon nehéz időkben lett földművelésügyi miniszter, az egyszerű, de nemes gondolkodású gazdaember, a Független Kisgazdapárt erőssége Nagy Ferenc József. A Polgári Kisgazdák fájdalommal értesültek a volt miniszter haláláról, személyével a kisgazdapárt egy jelentős korszakának fontos részt vevője távozott, osztozunk a család gyászába. (KPE)

Nagy Ferenc József 1937-től volt a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt tagja.

Független kisgazdák egy csoportja 1937-ben. – A kép forrása: archivum.mtva.hu

1989 márciusában újra belépett az FKgP-be, amelynek alelnöke, majd 1990 áprilisa és 1991 júniusa között elnöke is volt. A politikus 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő volt, 1991 novemberétől az FKGP történelmi tagozat elnevezésű országgyűlési csoportjában, majd 1993 novemberétől az Egyesült Kisgazdapárt (EKGP) frakciójában. (Forrás: néhai Dr. Virágh Ferenc, a Független Kisgazdapárt Eckhardt Tibor Politikai Akadémiájának egykori elnöke)