Elhunyt idősebb Csapó István kisgazdatársunk

Mély fájdalommal tudatjuk a Polgári Kisgazdák közösségével, hogy 2018. március 24-én, 91 éves korában elhunyt idősebb Csapó István a Kisgazda Polgári Egyesület Tolna megyei 3-as számú választókerületének korábbi választókerületi megbízottja.

Idősebb Csapó István 1927. április 8-án született Madocsán. A szülei gazdálkodók és az 1930. október 12-én megalakult Független Kisgazdapárt lelkes támogatói voltak. Rövid katonai szolgálatát az 1940-es évek második felében Veres Péter parasztpárti népi író honvédelmi minisztersége idején, Hévízen és Keszthelyen töltötte, ahonnan a gyermekei születése miatt csakhamar hazaküldték azért, hogy a családját tudja támogatni. Édesapja fiatalon meghalt, ezért 1962-től egyedül vitte a családi gazdaságot, majd másfél éven belül mindent be kellett adnia a Madocsai „Igazság” Mezőgazdasági Termelőszövetkezetbe.

A családi gazdaságának az elvesztése után idősebb Csapó István, egyéb lehetőség hiányában a Paksi Konzervgyárba járt dolgozni, majd helyben, a termelőszövetkezet fejőházában lett tejátvevő, később pedig a helyi termelőszövetkezet gépműhelyének a raktárát vezette. Innen ment nyugdíjba 1987-ben. Az 1990-es években, elsősorban családi indíttatásból bekapcsolódott a kisgazda-mozgalomba. Aktív szervező és közéleti munkát fejtett ki, és gyakran vett részt országos kisgazda rendezvényeken. 2002 után egyértelműen, a kisgazda név és a kisgazda mozgalom fennmaradása érdekében megalakult Kisgazda Polgári Egyesületet támogatta.

A választókerületében lelkiismeretes és eredményes közéleti munkát végzett. Idősebb Csapó István emlékét az egész kisgazda társadalom kegyelettel fogja megőrizni. (KPE)