Elegük lett a migránsokból a németországi önkormányzatoknak

Fotó AFP, Sefa Karacan

Elegük lett a migránsokból a németországi önkormányzatoknak. A berlini kormány a kisebb településekre telepítené a bevándorlókat, aminek a helyiek nem örülnek. Egyre több polgármester tiltakozik levélben a német kancellárnál. A CDU egyik politikusa ráadásul videóüzenetben bírálta a szövetségi kormány migrációs politikáját.

Már alapoznak a németországi Upahl településen. Konténervárost építenek, de nem a német állampolgároknak. Az 500 fős községbe 250 migránst akarnak betelepíteni, a konténerépületeket nekik készítik. A helyiek azonban hónapok óta tiltakoznak ez ellen. Kezdetben bírósághoz fordultak, de a keresetüket elutasították. Júliusban pedig az építési engedélyeket is megadták a migránsváros felépítésére. Hiába tiltakoztak a német lakosok.

Egyre több németországi településnek van elege a szövetségi kormány bevándorláspolitikájából.

Burg város polgármestere például panaszlevelet írt Olaf Sholz kancellárnak, melyben azzal érvelt: túl sok migránst telepítenek a városukba. Burg polgármestere azt állítja, hogy a berlini betelepítési döntésektől csak szenvednek a helyiek.

„A példa ragadós, sajtóhírek szerint egy közeli település, Genthin is tervezgeti egy panaszlevélnek a megfogalmazását, és sajátos módon, sajtóhírek szerint itt egy zöldpárti politikus az, aki még keményebb levél megfogalmazását sürgeti, és azt Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe is elküldené” – mondta Noll Katalin, a közmédia helyi tudósítója. A napokban a CDU egyik politikusa az internetre töltött fel videót, amiben kifakadt Berlin migrációs politikája miatt. Tino Schomann élesen bírálta a szövetségi kormányt.

„Remélem, hogy végre mindenki felébred a mi hazánkban, és változtat a dolgokon. És nemcsak elképzeléseket pufogtatnak arról, hogy mit kellene tennünk. Mi jó erős ország vagyunk, és ezt a sok-sok generáción keresztül, évtizeden át végzett munkának köszönhetjük. Ezt nem lehet egy ideológia mentén végzett politikával lerombolni” – fogalmazott a Kereszténydemokrata Unió, vagyis a CDU képviselője.

Németországban az utóbbi időben jelentősen nőtt a bűncselekmények száma, ami elemzők szerint összefüggésbe hozható a szövetségi kormány bevándorláspolitikájával.

Tavaly például 5,6 millió bűncselekményt regisztráltak, ami több mint 10 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Nőtt a bolti lopások, a betörések és a rablások száma is. De a közbiztonság is egyre rosszabb.

Néhány hete például mintegy száz férfi verekedett össze a berlini Steglitz fürdőben. Az arab származású férfiak hangosan fenyegetőztek, több strandolót megütöttek és megrúgtak. A harcnak a rendőrök vetettek véget. Szakértők szerint lassan tarthatatlanná válik a helyzet. Volt olyan strand, amit be kellett zárni az agresszív migránsok miatt.

Forrás: hirado.hu