Elégedetten távozott Mórahalomról a szerb nagykövet

Az épülő Szerb Kulturális Központ. - A kép forrása: delmagyar.hu

Rade Dobrac úr, a Szerb Köztársaság Budapestre akkreditált nagykövete. – A kép forrása: csmkh.hu

Elégedetten távozott kedden, a Mórahalmon épülő Szerb Kulturális Központ építkezéséről Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. – A kép forrása: morahalom.hu

Az alapkő letételekor a szerb fél igénye volt, hogy rendszeresen tájékoztassuk őket az építkezésről, mert ilyen jellegű beruházásra Magyarországon még nem volt példa. Ez egy félidős bejárás, amelyen a szerb kormány képviseletében Rade Drobac nagykövet is részt vett – mondta a Röszkei úton épülő Szerb Kulturális Központ építkezésénél Duka Félix, az Egy – Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke. Az év eleje óta épülő Kóló Központ célja a kulturális sokszínűség bemutatása. (Forrás: délmagyar.hu/szegedma.hu)

Vincze László, a Kisgazda Polgári Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének az elnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének a tagja

Vincze László, a Kisgazda Polgári Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének az elnöke és a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének a tagja, nyugalmazott tanár: a kulturális sokszínűség bemutatása a népek békés egymás mellett élésének egyik nagyon fontos alapja. Magyarország különös figyelmet fordít a területén élő, önmagukat nem magyar nemzetiségűeknek megnevező polgárok kisebbségi létének az emberhez méltó megélésére. Ezért a negyedik Orbán-kormány is támogat minden hazai törekvést, ami a nálunk élő, de önmagukat nem magyar anyanyelvűnek valló honfitársaink nemzetiségi létét szolgálja. Mi ugyanezt szeretnénk a mostani országhatárainkon túl élő magyar anyanyelvű honfitársaink számára is mindenütt a nagyvilágban és a Kárpát-medencében egyaránt. (KPE)