Elbúcsúztattuk tisztelt és szeretett Kisgazda Elnökünket, az Országgyűlés korelnökét, Országgyűlési képviselőt

Fotó Vasas István

Kedves családjával búcsúztató szentmisén köszöntünk el egy igaz embertől, a közélet tiszteletreméltó képviselőjétől, szerető apától, nagypapától.

Fotó: Tóth József

KPE

Végső búcsút vettünk Dr. Turi-Kovács Béla elnök úrtól

2023. november 17-én megtelt Szentendre belvárosa, a Péter-Pál templom környéke: gyülekeztünk, hogy végső búcsút vehessünk  elnökünk, Dr.Turi-Kovács Béla hamvaitól.

A szomorú alkalmon megtelt a templom. Megjelentek az Országgyűlés vezető tisztségviselői Kövér László házelnök úrral az élen, számos országgyűlési képviselő, a FIDESZ és a KDNP valamint a Kisgazda Polgári Egyesülettel szövetséges szervezetek vezetői és képviselői, valamint nagy tömegben egyesületünk tagsága, barátok, tisztelők, korábbi és mostani munkatársak. 

Megható és szívszorongató volt látni a gyakran igen messze vidékről érkező gyászolókat, sok idős, megtört embert, akik az elmúlt évtizedekben is mindenben társai voltak az elhunytnak.

Bizony, az özvegynek és a családtagoknak sok erőre volt szükségük, hogy hosszú időn keresztül fogadják a személyes részvétnyilvánítást.

A számtalan váza megtelt a megemlékezés egy-egy szál fehér virágával, az urna közelében pedig a család és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke koszorúja díszelgett.

A szentmisét három pap celebrálta, gyakran személyes emlékekkel, méltatással kiegészítve.

Isten Veled Elnök Úr, nyugodj békében!

Dr. Bakos Zoltán

Fotó Kocsis Máté Facebook oldala

Isten nyugosztalja Turi-Kovács Béla képviselőtársamat!

Kocsis Máté, Vitályos Eszter

Fotó Vasas István

„Az igaznak emlékezete áldott…” (Péld. 10:7)

Isten veled, Nyugodj békében, Béla bátyám, Dr. Turi-Kovács Béla!

Isten veled, Túri Öregdiák! S.D.G

Fotó Tóth József
Fotó Tóth József