Együttműködés Lengyelországgal a humanitárius segítség terén

A kép illusztráció. - A kép forrása: pannonhirnok.com

Beata Kempaval, Lengyelország humanitárius segélyprogramokért felelős miniszterével tárgyalt Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár 2018. június 28-án a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségén Jerzy Snopek nagykövet úr meghívására találkozott Beata Kempa humanitárius segítségnyújtásért felelős lengyel miniszterrel. Az államtitkár hangsúlyozta, Magyarország minden fórumon határozottan szót emel az üldözött keresztények védelme érdekében. Kiemelten fontos számunkra a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatása és e közösségek fennmaradásának elősegítése. Egyetértett partnerével abban, hogy növelni kell a humanitárius és fejlesztési segítségnyújtást, közvetlenül az érintett régióba juttatva a támogatásokat, úgy, hogy az a helyi lakosság számára a lehető legnagyobb mértékben hasznosuljon. Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya kifejezte készségét a két ország humanitárius segélyprogramjának fokozottabb összehangolására, ezzel is erősítve minden területre kiterjedő kiváló kétoldalú kapcsolatainkat.

(Forrás: EMMI. – A fölső szövegközi képen: Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya – A kép forrása: fulbright.hu. – Az alsó szövegközi képen: Jerzy Snopek nagykövet, a Lengyel Köztársaság Budapesti nagykövete. – A kép forrása: sejm.gov.pl)