Egyre többen ellenzik a kiskorúak nemváltását Amerikában

Fotó dehir.hu

A megkérdezettek 41 százaléka támogatja a nemváltoztató hormonok és kezelések betiltását

Még azok is egyetértenek a kiskorúak nemváltásának visszaszorításával, akik egyébként támogatják a genderpropagandát – olvasható az Origo.hu-n.

Az amerikai szavazók többsége úgy véli, hogy az államoknak „be kellene tiltaniuk minden nemi átalakulási kezelést a kiskorúak számára, és le kellene állítaniuk a nemi ideológia megvitatását minden állami iskolában”, írja a Breitbart a YouGov felmérése alapján.

A megkérdezettek 41 százaléka támogatja a nemváltoztató hormonok és kezelések betiltását kiskorúak számára, valamint az állami iskolák megszabadítását a genderpropagandától, derül ki a Breitbart által szemlézett YouGov felmérés adataiból. Ehhez képest 32 százalék egyetért azzal a kijelentéssel, hogy „az államoknak meg kell védeniük a transznemű felnőttek jogait, hogy úgy éljenek, ahogyan akarnak, de szigorúbb szabályokat kell bevezetniük a pubertásblokkolókra, az átmeneti műtétekre és a transznemű kiskorúak sportolásában való részvételre vonatkozóan”.

Tehát összességében a többség (beleértve azokat is, akik egyetértenek az LMBTQ-propagandával) támogatják a felvetést, miszerint meg kell akadályozni a kiskorúak nemváltását. Mindössze 26 százalék ért egyet azzal a radikális állásponttal, amely szerint „az államoknak minden transznemű fiatalt meg kell védeniük azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak a pubertásblokkolókhoz és az átmeneti műtétekhez, ha kívánják, és lehetővé teszik számukra, hogy teljes mértékben részt vehessenek minden tevékenységben és sportban az általuk választott nemként”. Az ezen elképzelések támogatottsága közötti különbség a politikai hovatartozás szerint a legszembetűnőbb.

A demokrata szavazók támogatják leginkább azt, hogy a kiskorúak hormonokat és pubertásgátlókat szedhessenek, valamint nemi szerveket csonkító műtéteket végezhessenek rajtuk.

Velük ellentétben ez az álláspont rendkívül népszerűtlen a republikánusok és a függetlenek körében. A felmérés szerint a demokrata szavazók 50 százaléka, vagyis fele egyetért azzal, hogy az államoknak engedélyezniük kellene, hogy a kiskorúak megpróbálhassanak átváltozni az ellenkező neművé. A függetlenek mindössze 15 százaléka és a GOP-szavazók 3 százaléka ért egyet. A független szavazók leginkább a „transznemű felnőttek jogainak védelme”, ugyanakkor a gyermekek átváltoztatására és a sportban való részvételre vonatkozó szigorúbb szabályozás bevezetése (42 százalék), illetve az eljárások és a nemi ideológiai oktatás iskolai teljes betiltása (43 százalék) között oszlanak meg.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230810-egyre-tobben-ellenzik-a-kiskoruak-nemvaltasat-amerikaban