Egyelőre nem költözik Kecskemétről a vidékfejlesztési államtitkárság

Fotó: wikimapia.org

A KPE nem támogatta azt a kísérletet, hogy az Agrárminisztérium, vagy annak államtitkárságai, esetleg más minisztériumok is vidéki városokba költözzenek. Ma is az az álláspontunk, hogy a kormányt a miniszterelnök, a minisztériumokat a miniszterek irányítják, az alkotmányos felügyeletet az ország fővárosában lévő Magyar Országgyűlés látja el. (kpe.hu)

A vidékfejlesztési államtitkárság 2014-ben költözött a fővárosból Kecskemétre, várhatólag 2020-ban visszaköltözik Budapestre, derül ki a Magyar Idők Nagy Istvánnal, az új agrárminiszterrel készült interjújából. 

Vélhetően 2020-ban lesz újra együtt a fővárosi Kossuth téren az agrártárca minden részegysége, amint az épületet felújítják. – A vidékfejlesztési államtitkárság az előző ciklusban, 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség, azaz Lázár János miniszter irányítása mellett működött, most viszont visszakerül eredeti helyére, az Agrárminisztériumhoz.

Kérdésként merült fel: „a vidékfejlesztés integrálásával a kecskeméti államtitkárság is visszakerül Budapestre?”

Dr. Nagy István agrárminiszter: „Egyelőre nem, hiszen az államtitkárság szakembergárdája ma zömmel Kecskemét környéki fiatalokból áll. Ha hirtelen áthelyeznénk a központot Budapestre, olyan veszteséget szenvednénk el, amit most, a támogatási ciklus közepén nem engedhetünk meg magunknak. Másrészt a minisztérium is költözés előtt áll, a Steindl Imre-program keretében a tárca Kossuth téri épületét is felújítják. A tervünk az, hogy a munkálatok végeztével már a vidékfejlesztéssel együtt költözzünk vissza az épületbe. Két évünk van arra, hogy felkészítsük erre a kecskeméti államtitkárságot.” – Nagy István szavai szerint tehát 2020-ban lesz újra együtt a Kossuth téren az agrártárca minden részegysége, amint az épületet felújítják. (Forrás: hios.hu/Magyar Idők)

A KPE központi irodája – szakértői segítségével – az eddigi gyakorlatnak megfelelően segíti a Polgári Kisgazdákat ügyeik mennél gyorsabb és sikeresebb intézetében. (kpe.hu)