Egyágyas kórtermek és multi-funkciós ágyak a Zala megyei kórházban

Forrás: magyarepitok.hu

Egyágyas kórtermek kialakításáról, valamint 29 korszerű, új betegágy érkezéséről tartottak szerdán sajtótájékoztatót a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Az új ágyakat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Egységes ápolási eszközpark kialakítása” című projektje keretében kapta az intézmény – mondta el dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója. Az új ágyak javítják a betegellátás minőségét, s emellett a dolgozók munkavégzését is nagyban megkönnyítik. A 29 ágyból 21 emelt fokozatú multi-funkciós szerkezet, ezeket a sebészeti, traumatológiai, ortopédiai és urológiai osztályokon helyezték el. Mint Gombosné Papp Judit ápolási igazgatóhelyettes elmondta, az ágyak magassága elektronikusan állítható, pozíciójuk több ponton változtatható, az infúziós szett négy különböző helyen csatlakoztatható, s a betegszállítást is megkönnyítő védőkorlátokkal lettek felszerelve. Nem feledkeztek meg a megfelelő kapaszkodórendszer kidolgozásáról sem. Nyolc intenzív ágy szintén érkezett, ezekből hat a szívsebészeti, kettő az általános intenzív betegeit szolgálja. A magas komfortfokozatú ágyak a matracrendszer mobilitásának köszönhetően akár fotel pozícióban is rögzíthetők, ha a beteg állapota ezt kívánja meg. Ha azonban baj van, s azonnali újraélesztésre volna szükség, egyetlen gomb megnyomásával stabil, vízszintes helyzetbe állítható a fekhely. További specialitásuk, hogy megfelelő matraccal kiegészítve röntgenfelvétel is készülhet a betegről ezekben az ágyakban. A műtétek utáni kontrollfelvétel tehát a beteg mozgatása nélkül készíthető el. Megtudtuk azt is, hogy valamennyi új ágyhoz felfekvést megelőző matrac tartozik. A kórház egyre több ilyen ággyal rendelkezik, s ennek köszönhetően az utóbbi időben egyharmadára sikerült visszaszorítani a felfekvések számát, ami jelentős eredmény. Az ápolási eszközpark javítását célzó projekt nem zárult le, a kórház a második ütemben további 55 emelt komfortfokozatú ággyal gazdagodik. (Zaol.hu)

Dobri Lajos a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke: Zala megye lakossága nagy örömmel fogadja a most bejelentett kórház-fejlesztést. Nem szabad elhinni azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint Magyarországon nincs fejlesztés az egészségügyben. A tények teljesen mást mutatnak. Szemmel látható, hogy a negyedik Orbán Kormány erőteljes egészségügyi intézmény-hálózatfejlesztésbe fogott. (KPE)