Egy százalék, kétszer is!

Hogy az elmúlt évek alatt hányszor írtam az 1 %- os adófelajánlással kapcsolatosan, azt már magam sem tudnám összeszámolni.

Úgy gondolom senki számára nem újdonság immár, hogy az adóbevalláskor – vagy akár később is, a bevallási határidőig!- adónk kétszer egy százalékáról a jogszabályi keretek között szabadon rendelkezhetünk, és ajánlhatjuk fel.

Leegyszerűsítve : egy százalékot valamely bejegyzett egyház, míg további egy százalékot arra jogosult társadalmi szervezet részére ajánlhatjuk fel. /Nagyon fontos – legalább is a kedvezményezettek vonatkozásában , hogy az Állam ezen juttatásokat figyelembe véve kiegészíti az összegeket, akár a felajánlók száma, akár az összeg figyelembe vételével. /

A járvány miatt megnehezült az egyházak és a társadalmi szervezetek anyagi helyzete is, igen sok esetben az adományozóké is.

A Polgári Kisgazdák azt kérik minden adófizető állampolgártól : éljen a törvény adta lehetőséggel – ami senkinek nem jelent külön kiadást !- és rendelkezzék a kétszer egy százalék felajánlásáról! Ez vonatkozik azokra is, akik csak bevallást kell hogy készítsenek, de adófizetési kötelezettségük nem áll fenn.

Ha valaki nem tudna választani a sok társadalmi szervezet közül, annak figyelmébe ajánlhatom a Zöld Áramlat Alapítványt /adószáma: 18039795 – 1 – 41 /, mely az élhetőbb környezetünk érdekében fejt ki – erejéhez mérten – hasznos tevékenységet. (Az alapítvány honlapján / http://www.zoldaramlat.shp.hu/ minden érdeklődő felvilágosítást kaphat a folyamatban lévő tervekről, munkákról)

Dr. Bakos Zoltán