Durva lehűléssel és viharos széllel érkezik meg az újabb hidegfront az országba

Gyülekező viharfelhők. - A kép illusztráció. - A kép forrása: agarkar.hu

Hétfőn nyugodtabb időre van kilátás, de ez csak átmeneti lesz. Kedden ugyanis erős, viharos széllel, záporokkal, zivatarokkal és lehűléssel újabb hidegfront érkezik Magyarországra.

Hétfőn változóan felhős-napos, száraz időben lesz részünk, délutánra 18 és 23 fok közé melegszik a levegő – írja az Időkép. A légmozgás többfelé lehet élénk, de erős szélre nem kell számítani.

Kedden vonul át fölöttünk a hidegfront. Hajnalban, reggel több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki újabb záporok, helyenként zivatarok. Ismét feltámad az északnyugatira forduló szél, a főváros környékén, a Dunántúl északkeleti részén 70 km/óránál is erősebb lökések lehetnek. Napközben 14-21 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a leghűvösebb, délen ugyanakkor még elérhetjük a 20-21 fokot.

Szerdán is marad az erős, viharos szél. Keleten sok felhőre, kevés csapadékra, máshol száraz időre, különösen nyugaton szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Ennek ellenére hűvös lesz, délután mindössze 13-19 fokot mérhetünk, amit a szeles időben még hűvösebbnek érezhetünk. Hajnalban a derült, szélcsendes fagyzugokban gyenge fagy sem kizárt. Csütörtöktől melegedés jön, péntekre újra elérhetjük a 25 fokot.

Forrás: idokep.hu, agrarszektor.hu