Drámaian megugrott a csoportos nemi erőszakok száma Olaszországban

Fotó: napidoktor.hu

Aggasztóan megemelkedett a fiatalok által elkövetett csoportos nemi erőszakok száma Olaszországban. Szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a fiatalok túl korán, és mindenféle szűrő nélkül férnek hozzá pornográf tartalmakhoz a világhálón. Az oktatási miniszter az egészséges szexuális viselkedésre irányuló kurzusokat vezetne be az iskolákban.

Az olasz híradások egyre gyakrabban számolnak be gyermeklányok ellen csoportosan elkövetett szexuális erőszakról. Az elkövetők sokszor saját kortársaik, akik az erőszak mellett meg is alázzák áldozataikat, mobiltelefonnal rögzítve a bűncselekményt.

https://a305664d4a58a53497102ace6d52057d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html Két megdöbbentő hír is megrázta Olaszországot a nyáron. Palermóban 7 fiatal csoportosan erőszakolt meg egy 19 éves lányt. Tettüket azzal magyarázták, hogy ilyet pornóvideóban láttak.

Hasonló eset történt Nápolyban is, ahol 15 fiatal követett el nemi erőszakot: az áldozatok 10 és 12 éves kislányok voltak. Az oktatásügyi minisztérium orvosok, pszichológusok, ügyvédek, illetve a hatóságok közreműködésével akarja tudatosítani a fiatalokban, hogy milyen fizikai, lelki, illetve jogi következményei lehetnek az efféle tetteknek.

Eugenia Roccella ifjúságért és a családokért felelős miniszter pedig leszögezte: korlátozni akarja a kiskorúak hozzáférését az internetes pornó tartalmakhoz.

A szülők támogatják a tárcavezető javaslatát.

Forrás: hirtv.hu

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/dramaian-megugrott-a-csoportos-nemi-eroszakok-szama-olaszorszagban-2572768?utm_source=feed&utm_medium=rss