Dr. Répás József: Tisztelt Kiskunlacházi Polgárok!

Fotó: Dr. Répás József

Az elmúlt napokban a közbeszédet elsősorban a magas infláció, megnövekedett energiaárak és ezzel párhuzamosan növekvő rezsiköltségek határozták és határozzák meg. Mindenki számol, napi szinten nézi az energiafogyasztásának alakulását és várakozik. A Kormány részéről, több általános információ és részletszabály látott napvilágot az elmúlt napokban.

Látva a kialakult helyzetet, Önkormányzatunk részéről, mi is megkezdtük az általunk működtetett intézmények, valamint Városunk egésze tekintetében annak vizsgálatát, hogy a megnövekedett költségek mennyiben érintik működési kiadásainkat a jövőt illetően. Természetesen nem szeretnénk megfeledkezni Városunk azon polgárairól sem, akiket valószínűsíthetően nehéz helyzetbe hoznak a megnövekedett energiaárak, különös tekintettel a téli időszakra.

Kollégáimmal elkezdtünk azon dolgozni, hogy -Kiskunlacháza Város Önkormányzata anyagi lehetőségeinek figyelembevételével- hogyan és milyen módon tudnánk segíteni a rászorultakon. Szeretném hangsúlyozni, hogy Városunk anyagi lehetőségei nem hasonlíthatók össze az állam lehetőségeivel, az általa nyújtott támogatási formákkal és kondíciókkal. Több részletszabály még nem ismert az esetleges kedvezményeket illetően, ezért mi is gyűjtjük az információkat.

Amint ezen részletszabályok egyértelművé vállnak, megkezdjük a segítségnyújtás konkrét szabályainak kidolgozását (reményem szerint az ősz első felében) és Képviselő-testület elé vitelét. Természetesen a részletekről tájékoztatni fogjuk Önöket!

Dr. Répás József

polgármester

Forrás: Kiskunlacháza Facebook oldala