Dr. Ördög István értesítése alapján: Újra Ökoforradalom lesz Gyöngyösön a fenntartható jövőért

fotó Biokontroll Kft.

A tavaly először szervezett nagy sikerű rendezvény témája ismét a környezettudatosság lesz.

Április 26-án 20 élményponton várják a szervezők az érdeklődőket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusán, a nap folyamán akár 2 ezer tanulót is tudnak fogadni. Az Ökoforradalom fő célkitűzése az, hogy játékos és interaktív programokon keresztül vezessék rá a különböző korcsoportokat arra, itt az idő, hogy mindenki a maga szintjén tegyen valamit a bolygónkért. Nagy Róbert ötletgazda és főszervező, a Radír Reklám Kft. ügyvezetője szerint a környezetvédelem és a környezettudatosság tanulható, a fenntarthatósági lépéseket el lehet sajátítani, az ökológiai gondolkodás kialakítható. 

– Az esemény szlogenje az: Meddig várunk még? – emelte ki még a tavalyi első alkalom kapcsán Nagy Róbert. – Ahhoz, hogy az utódaink is megfelelő minőségű életet éljenek, mindenkinek tennie kell valamit. Nem óriási dolgokra kell gondolni. Zárjuk el időben a vízcsapot, a szemetet megfelelően gyűjtsük, és így tovább. Az előrelépéshez azonban össztársadalmi cselekvés kell. A rendezvényünkön a környezettudatosság fontosságát élményszerűen kívánjuk bemutatni, s a résztvevőkben elplántálni. 

A szervezők legnagyobb örömére idén is sok partnerük szeretne részt venni abban, hogy játszva formálja a jövő generációjának szemléletét. Ez évben ️4 útirányt és jól szervezett beosztást biztosítanak a 20 állomás felfedezéséhez. Ennyi témához sok diákot várnak: Gyöngyösről, illetve a városhoz közeli településekről az általános iskolák felső tagozatosait, továbbá a középiskolásokat. A program csak ️2 tanórát vesz igénybe, de számos élménnyel, a fenntarthatósággal és a környezettudatossággal kapcsolatos hasznos információval és tudással térhetnak haza a diákok, ígérik a szervezők. A tanárok, csoportvezetők jelentkezését amirevarunkmeg@okoforradalom.hu oldalon várják. A program személyszállító partnere, a K&V további buszokkal szeretne segíteni – „háztól házig” szállítva az osztályokat. A lebonyolítás operatív munkájába a Mátra Biker egyesület kapcsolódik be. A főszponzori címet a P&G gyöngyösi gyára vállalta el, nemcsak anyagi támogatást, de közös gondolkodást és élménypontot is hozva a programba.

Forrás: Heves Megyei Hírlap, heol.hu

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2023/03/ujra-okoforradalom-lesz-gyongyoson-a-fenntarthato-jovoert