Dr. Ördög István értesítése alapján: Össze lehet pakolni az elektronikai lomokat, ingyen elszállítják a hevesi falvakban

gyal.hu

Az észak-hevesi térség több településén idén is megszervezik a háztartásoban fehalmozódott elektronikai lomok gyűjtését. Mutatjuk a helyszíneket és az időpontokat.

Ivádon már megkezdték és április 6-ig folyamatosan gyűjtik az elktronikai lomokat a Patak út 1. szám alatti faluház udvarán. Valyon László polgármester arról értesítette  a lakosságot, hogy a PEVIK Kft. elektronikai hulladékgyűjtési akciója során elektronikai hulladékokat munkanapokon reggel nyolctól délután háromig lehet leadni. Akinek gondot jelent a szállítás, annak is s egít az önkormányzat. Jelképes díj ellenében Jenes Bátor falugondnokhoz lehet fordulni segítségért a 30/0160954-es telefonszámon. 

Hasonló akciót szerveznek Parádon is április 3-tól 6-ig. Itt a Kossuth lajos u. 47. szám alatti – volt napközi épülete – előtt várják a megunt, vagy használaton kívüli holmikat délután egy és négy óra között.

Bükkszenterzsébeten is szabadulhatnak feleslegessé vált elektronikai eszközeiktől a lakosok. A településen a polgármesteri hivatal előtti területen reggel nyolctól délután négyig lehet lerakodni.

A gyűjtés során leadható hulladékok: elektromos árammal, akkumulátorral, esetleg gázzal működő eszközök. Irodai eszközök, hűtő, fagyasztó, mosógép, porszívó, elektromos konyhai berendezések, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, telefonok, rádiók, TV-k, videoberendezések, elektromos kerti gépek, barkácsgépek, játékkonzolok, konvektorok, bojlerek, kazánok.

A gyűjtés során nem adhatók le orvostechnikai eszközök, földfém kábel, ipari alu-kábel, radioaktív berendezések, fénycsövek, toner patron, napelem. 

Forrás: heol.hu

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2023/03/ossze-lehet-pakolni-az-elektronikai-lomokat-ingyen-elszallitjak-a-hevesi-falvakban