Dr. Ördög István értesítése alapján: Nem lesz unalmas a hétvége Heves megyében, rengeteg program közül lehet válogatni

Fotó Fedor Béla, Csodálatos Magyarország

November első hétvégéjén se kell a négy fal között ülni, mutatjuk, milyen lehetőségek közül lehet választani.

Eger  Délután 5 órától a Kossuth Lajos utca 17. szám alatt rendezik meg a Shalom Eger – zenél a zsinagóga! elnevezésű kisfesztivált, sok zenével a Ziffer Galériában. A program múltidéző körsétával és emlékezéssel indul Eger zsidó épületeinél. A résztvevők a Galéria előtt gyülekezhetnek.  Este hattól a köszöntők után megérkezik Tevje, a tejesember és énekel arról, hogy ha ő gazdag lenne… Előadja, Kovács Ferenc hőstenor. A szabadságról Nagy Szilvia, az egri Gárdonyi Géza Színház művésze, majd Mozart és Gershwin zeneműveket hangzanak el Gál Katalin zongoraművész előadásában.  Egy dal is felcsendül a Hegedűs a háztetőn című musicalből, végül tréfás, sikamlós kabarédalok, kuplék következnek Baráth Zoltán színművész előadásában. Zongorán kíséri Gonda László. A szervező az Egri Zsidó Kulturális Egyesület, az est anyagi támogatója Eger MJV képviselő testülete és az Egri Vármúzeum. A műsort Radó István vezeti.

Gyöngyös Tátrai Magyar Szilvia Túlélni a túlélhetetlent című előadásában a gyásszal- és veszteségekkel kapcsolatos tévhitek eloszlatásán túl igyekszik a megjelentek számára eszközöket, lehetőségeket megvillantani, hogy elviselhetővé váljanak kikerülhetetlen nehézségeink. Az előadás délután 5-kor kezdődik a Mátra Honvéd Kaszinóbanl, a Fő tér 9. szám alatt.

Gyöngyös  Batta Szilvia könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitójára várnak minden érdeklődött a Vachott Sándor Városi Könyvtárba 16 órától.

Forrás: heol.hu

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/11/nem-lesz-unalmas-a-hetvege-heves-megyeben-rengeteg-program-kozul-lehet-valogatni