Dr. Ördög István értesítése alapján: Még két hétig lehet iskolai étkeztetést igényelni Gyöngyösön

nepfolakitelek.hu

A kedvezményes étkeztetésre jogosító dokumentumok hiányában teljes árat kell fizetni.

A gyöngyösi városházán augusztus 15-ig várják az igényfelmérő lapokat

Legkésőbb augusztus 15-ig kell megküldeni Gyöngyösön a gyermekek iskolai étkeztetéséhez szükséges igényfelmérő lapokat az etkeztetes@gyongyosph.hu email-címre, emlékeztet közleményében a városháza. Közlésük szerint a lapokat az előző tanév végén eljuttatták az intézmények titkárságaira, a szülők által kitöltött és visszaküldött dokumentumokat már nyilvántartásba vették. 

A gyöngyösi önkormányzat a tájékoztatójában emlékeztet arra, hogy jogszabályon alapuló kötelező feladata a 2023/2024-es tanévben is gondoskodni a tanulók étkeztetéséről. Az ingyenes vagy kedvezményes intézményi étkeztetés igénybevételéhez az igényfelmérő lap mellett található nyilatkozatot is ki kell tölteni. 

Az alábbi esetekben a jogosultságot bizonyító iratok másolatát is mellékelni szükséges:

  •  rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetén az érvényes megállapító határozatot,
  • tartós betegség esetén az emelt összegű családi pótlékról szóló határozatot, ennek hiányában az érvényes szakorvosi igazolást,
  • fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleményét.

A városháza felhívja a figyelmet arra, hogy amíg a kedvezményes étkeztetésre jogosító dokumentumokat a szülők a kérelemhez nem csatolják, addig a gyermek csak a teljes áron megfizetett étkeztetést veheti igénybe. Évközben, ha a kedvezményre való jogosultság nem folyamatos, a köztes időszakban is a teljes árat kell megfizetni. 

A közlemény kitér arra is, hogy az önkormányzat online gyermekétkeztetési rendszerébe történő regisztrálás után a felületen ki lehet választani az A és B menüből a gyermek étkezését. Emellett betegség vagy más hiányzás esetén törölhető a megrendelés, továbbá megtekinthetők a számlák, a térítési díjak pedig kényelmesen, bankkártyával befizethetők, ami a felületen nyomon követhető. A szeptemberi menüválasztás augusztus 17. és 22. között történhet, teszi hozzá a gyöngyösi városháza közleménye.

Forrás: heol.hu

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2023/08/meg-ket-ketig-lehet-iskolai-etkeztetest-igenyelni-gyongyoson