Dr. Ördög István értesítése alapján: Jelentős összegeket ítélt meg Gyöngyös térségi településeknek a Mátra Energia Térségfejlesztési Alapítvány

Fotó pixabay.com

Az MVM Mátra Energia Zrt. társadalmi felelősségvállalásának fontos eleme a vonzáskörzetben lévő önkormányzatok anyagi segítése.

Az MVM Energetika Zrt. és az MVM Mátra Energia Zrt. által létrehozott Mátra Energia Térségfejlesztési Alapítvány (META) kuratóriuma december 8-án megtartott ülésén döntött a Térségfejlesztés, az életminőség javítása 2022 elnevezésű pályázati felhívásra beérkezett pálymunkákról, áll az alapítvány közleményében. A META célja, hogy segítséget nyújtson az alapító okiratban meghatározott települések önkormányzatai, azok társulásai, a közigazgatási területükön működő intézmények, illetve képviseletükben azok fenntartói, továbbá a főtevékenységük szerint az építő-, a gép- és a villamosipari, illetve a kommunális területen dolgozó gazdálkodó szervezetek által a térségfejlesztést, az életminőség emelését, a munkahelyteremtést, a fiatal korosztály taníttatását, a magas hozzáadott értéket képviselő személyek térségbe költözését célzó fejlesztések megvalósítására.

A kuratóriumi ülés napirendi pontjai között szerepelt az október 5-én megjelent felhívásra beérkezett pályázatok értékelése. Az alapítványhoz tíz pályázat érkezett be, melyek közül a kuratórium döntése alapján minden projekt támogatásban részesült a rendelkezésre álló összesen 40 millió forrás erejéig.
Az alapítvány közleménye szerint a 2022. évi pályázatokon Abasár lakossági igénynek megfelelő közterület csinosításra 4 millió 219 ezer forint, Vécs óvodai fűtéskorszerűsítésre 3 millió 653 ezer forint, Halmajugra térfigyelő kamerarendszer fejlesztésre 4 millió 465 ezer forint, Visonta bála-elgázosító kazánok beszerzésére 4 millió 500 ezer forint, Gyöngyös város óvodái mátrafüredi tagóvodája fűtéskorszerűsítésre 3 millió 274 ezer forint, Domoszló az óvoda és a bölcsőde napelemes, hőszivattyús rendszerének megvalósítására 4 millió 500 ezer forint, Markaz pihenőpark és fedett árusítóhely kialakítására 4 millió 497 ezer forint, Pálosvörösmart infrastrukturális fejlesztésre 4 millió 161 ezer forint, Detk kutyaoktató pálya kialakítására 2 millió 228 ezer forint, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkábrány pedig a helyi gyermektábor energetikai fejlesztésére 4 millió 500 ezer forint támogatást nyert az alapítványtól.

Az MVM Mátra Energia Zrt. tájékoztatása szerint, társaságuknál a társadalmi felelősségvállalásának fontos eleme a vonzáskörzetben lévő önkormányzatok, és a területükön működő vállalkozások, intézmények jövőbe mutató kezdeményezéseinek támogatása. 

Forrás: heol.hu

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/12/jelentos-osszegeket-itelt-meg-gyongyos-tersegi-telepuleseknek-a-matra-energia-tersegfejlesztesi-alapitvany