Dr. Ördög István értesítése alapján – Csobbannak, ha fáj, ha hasogat: kedveznek az időseknek a Heves megyei fürdők

Fotó: szolnokinaplo.hu

Összeszedtük, melyek azok a gyógyfürdők megyénkben, ahol a legnagyobb nyugdíjaskedvezményeket adják.

Az időseknek sem kell nélkülözni az egri termál- és strandfürdő szolgáltatásait

Köztudott, Eger és térsége számos kiváló termálfürdővel rendelkezik. Ezek között több különleges fürdő is megtalálható, mint például a demjéni barlangfürdő, az egri török fürdő, valamint különleges gyógyhatású az egerszalóki gyógyforrás vize. A nyugdíjas igazolvánnyal bírók ezeket is olcsóbban kereshetik fel. 

Összeszedtük, melyek azok a fürdők megyénkben, ahol a szépkorúak spórolhatnak. A legtöbb termálfürdő igyekszik engedményt adni a teljes árú jegyből az idősebbek részére. A nyugdíjasok így gyakrabban járhatnak az őszi, illetve a téli időszakban is fürdeni, bajaikat kúrálni. A fürdőknek pedig ebben az időszakban kevesebb a vendégszámuk, így nagyobb forgalomra tehetnek szert.

Az egri termálfürdő felnőtt belépője jelenleg 3200 forintba kerül, a kedvezményes nyugdíjas jegy viszont 2600 forint, azaz a szépkorúak közel 19 százalékkal olcsóbban válthatják meg. Jó tudni, a hétfői, szerdai és pénteki napokon az egri lakosok számára mindössze csak 1000 forint a jegy. Az egri létesítmény különlegessége például a gyulladáscsökkentő radonos víz, ami a reumakórház betegeinek is használ. A demjéni fürdőzés teljes áron 7690 forint, de a nyugdíjasoknak 7090 forintot kell leszurkolniuk. A Bükkszékfürdő jegye teljes áron 4800 forint, a nyugdíjas belépővel viszont közel 13 százalékos árengedmény érhető el. 

Az egerszalóki Saliris Resort fürdő teljes árú jegye 6500, a 65 év felettiek számára 5500 forint, ami 15 százalékos kedvezmény. Az ugyancsak szalóki Nosztalgia Fürdőben teljes árú jegyet 1750 forintért válthatunk, a nyugdíjas jegy azonban 1350 forint, ez 23 százalékos árengedményt jelent. 

A megyénkhez közeli Bogácson működő gyógy-és strandfürdő szolgáltatása 4200 forintba kerül teljes áron, a nyugdíjas jegy azonban csak 3900 forint. 

A megyénkből is sokan látogatják a mezőkövesdi Zsóryt, e fürdő szolgáltatása teljes áron 3000 forint, a nyugdíjas belépő ára pedig 400 forinttal olcsóbb. A fürdőben három különböző gyógymedence, szaunák, élményfürdő-és uszoda komplexum, valamint gyógyászati részleg található. A gyógyvízben lévő kén a bőrön át szívódik fel, s értágító hatása miatt csökkenti a vérnyomást, javítja az erek vérellátását, továbbá gyulladáscsökkentő hatású. Élénkíti a légzést, javítja az anyagcserét, és a kén a degeneratív ízületi betegségeket is javítja. A Zsóry vize kalcium, magnézium és hidrokarbonát tartalmánál fogva gyulladáscsökkentő hatású. A gyógyvíz több mint 80 éve áll a gyógyulás szolgálatában, ami alkalmas a reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések gyógyítására.

Forrás: Heves Megyei Hírlap, heol.hu

https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/11/csobbannak-ha-faj-ha-hasogat-kedveznek-az-idoseknek-a-heves-megyei-furdok