Dr. Ördög István értesítése alapján: APÁCZAI-ÖSZTÖNDÍJAT IS KAPHATNAK MAJD A SZAKKÉPZŐS DIÁKOK

Apáczai-ösztöndíjban is részesülhetnek azok a nyolcadikosok, akik szeptembertől technikumban vagy szakképzőben folytatják a tanulmányaikat – amellett, hogy alapösztöndíjat vagy később, a duális képzés keretében bért kapnak – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden a Facebookon.

Schanda Tamás a bejegyzésében kifejtette, országszerte több mint kétezer, nehezebb körülmények között élő diák pályázhat sikeresen erre a támogatásra.

Az átlagosan havi 32 ezer forintos ösztöndíj megszerzésének egyik feltétele, hogy a nappali tagozatos tanuló legyen eredményes az iskolában, az átlaga haladja meg a 3,5-öt – hívta fel a figyelmet.

„Azt szeretnénk, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek – ezért alakítottuk át és erősítettük meg a szakképzés teljes rendszerét” – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a mintegy 32 ezer oktató bérét átlagosan 30 százalékkal emelték meg, továbbá átláthatóbbá és célszerűbbé tették az intézményrendszert, és folyamatosan jelentős forrásokat biztosítanak a szakképzési centrumoknak az infrastrukturális fejlesztésekre.

Schanda Tamás jelezte azt is, a szakképzés új lehetőségeiről az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján, az ikk.hu-n lehet további részleteket találni.

Az Apáczai-ösztöndíj pályázati felhívása előkészítés alatt áll, a részletekről a későbbiekben adnak pontos tájékoztatást – olvasható az államtitkár bejegyzésében.

(MTI, kormany.hu)