Dr. ördög István értesítése alapján: A járvány miatt rendhagyó lesz az év vége több Heves megyei cégnél

Ugyan néhány hete még úgy tűnhetett, a cégek bátran rendezhetnek a járvány előtti időszakot idéző összejöveteleket karácsonyra, nagyot fordult a világ, mert a negyedik hullám erősödése mellett sokan nem merik megkockáztatni, hogy egy légtérbe hívják a dolgozókat. Megkérdeztünk néhány megyei vállalkozást, ha ünnepelnek, hogyan teszik.

Az elmúlt hónapokban a magas átoltottságnak köszönhetően stabil volt a járványhelyzet Magyarországon, de október közepe óta ismét nő a fertőzöttek száma, egyre többen kerültek kórházba, napról napra több áldozatot követel a vírus. Mindez hatással lehet a karácsonyra is. Arról érdeklődtünk szűkebb hazánk cégeinél, ünnepelnek-e együtt év végén.

Madák Csilla, a Mátrametál Kft. titkárságvezetője azt mondta, a hatályos kormányrendelet szerint kulturális vagy egyéb, zárt térben tartott rendezvényen csak korona­vírus ellen védett ember vehet részt.

– Az eseményen nem lehet ott olyan ember, aki a koronavírus elleni védettségét e rendeletben meghatározott módon nem igazolja – tudatta. – Tehát aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, annak most még van lehetősége beoltatni magát és ezzel beszerezni az iratot, nehogy emiatt maradjon ki a találkozóból.

Gódor Sándor, a gyöngyösi Stanley Electric Hungary Kft. adminisztrációs igazgatója közölte, a cég a korábbi években minden évben tartott karácsonyi partit a dolgozóknak.

– Nagyon jól sikerültek ezek a rendezvények – tette hozzá. – Ám tavaly nem tudtuk megrendezni a koronavírus miatt. Idén december 18-ra szeretnénk szervezni, de még függőben van a megtartása, az ügyvezető hamarosan dönt, kivárva, hogy addig lesznek-e központi korlátozó intézkedések.
Véleménye szerint nem lesz parti, mivel nem tették kötelezővé az oltást a dolgozóknak, így vannak, akik beoltottak és vannak, akik nem.

Szerintem veszélyes lenne szűk zárt térben, egymással szoros kontaktban megszervezni. Nem kockáztathatjuk meg, hogy nagyobb létszámú dolgozó kiessen, mivel a munkaerőre nagy szükségünk van. Kompenzálásként karácsonyi ajándékkal kedveskedünk nekik

A RUAG Ammotec Magyarországi Zrt. ez elmúlt Covid-terhes év után elkötelezett a társas kapcsolatok vállalaton belüli megerősítése mellett. Ezt már Heiling-Koltai Beáta, a cég kommunikációs és képzési szakértője közölte. Már szeptemberben is tartottak vállalati napot a szabadban, és mivel tavaly elmaradt az év végi közös ünneplés az akkor fellobbanó járványhelyzet miatt, idén mindenképpen szeretnék a közös sikereket és a törzsgárdatagokat a dolgozókkal együtt megünnepelni.

– A tervezett nagyszabású műsoros vacsorát – a járványhelyzet miatt – nem tudjuk megtartani, de nem mondunk le a közös ünneplésről. Idén hatalmas fejlesztések közepette kellett helytállnunk, jövőre pedig újra bevezetjük a nemzetközi piacra a korábban gyártott magyar MFS márkát. Ezek elég okot adnak az ünneplésre. Így a telephelyünk udvarán rendezünk adventi kavalkádot, ahol megoldható a távolságtartás, minimálisra csökkenthető a fertőzésveszély – részletezte.

Vitaminpótló gyümölcscsomagot, karácsonyi meglepetéseket osztanak, Mikulásgyár-gyűjtőpontot is felállítanak, hogy segíthessenek azokon, akik nem olyan szerencsések, mint ők, akiknek biztos megélhetést és a jövőben fejlődési lehetőséget nyújt a munkájuk.

Forrás: heol.hu, Molnár Helga